tiistai 21. tammikuuta 2014

Rakennusetsintää

Tänään päästiin RINNAN kanssa kokeilemaan sisähakua. Paikkana oli iso toimistorakennus Herttoniemessä. Rinnan etsintä tapahtui yhdessä kerroksessa, jossa oli muutaman kymmentä huonetta. Talo oli pimeänä, tyhjänä ja purkuun menossa. Rinnaa ei vieras paikka tai liukkaat lattiat pidätellyt, se vaan luisteli menemään - kirjaimellisesti :p Rinnan etsintä oli itsenäistä. Turhankin, sillä välillä jouduin kutsumaan koiraa takaisin sen mentyä näkymättömiin toiselle käytävälle. Tän ois tarkotus kuitenkin olla yhteistyötä mun kanssa :p Rinnalla oli siis hurjan kivaa. Sillä oli viisi ukkoa suorapalkalla. Ekan menon se näki, muut meni yksitellen koiran näkemättä. Nenä toimi hyvin ja ukkelit löytyi nopsaan.

*

Aikaisemmin tehtiin lyhkäset treenit lähikentällä. SARA teki vauhtimerkkejä. Heittelin myös kapulaa häiriöksi, ei haitannut. Ruutuakin tehtiin vauhtina sekä paikanhakuna. Saralle on helpompaa mennä oikeaan paikkaan, jos olen koiran takana (voi) kuin linjan sivussa (evl). Luoksetulon pysäytyksiä tehtiin kierroista. Saralle kentällä oli huono pohja eikä pysähtymiset olleen parasta mahdollista. Ei tehty sitten montaa. Kotiterassilla tehtiin vielä tunnaria. Ekalla kierroksella palkkaa pelkkien väärin haistelusta. Toisella kierroksella hajustettuna oli tunnarikapuloiden joukossa ollut yksi tapeista (huonekalujen kokoamisessa käytetty). Sekin löytyi.

RINNA teki samat. Sitä piti ensin muistuttaa merkeistä. Sen jälkeen se osasi. Paitsi ei enää, kun otiin kapulahäiriön mukaan. Ensin kapula oli maassa valmiina merkillemenomatkalla. Sitten aloin heittämään sitä linjan sivuun ennen koiran lähetystä merkille. Kaikki oli vaikeita. Kapula veti liikaa. Ruudussa koira tarjosi ensin paikaksi paikkaa liian edestä. Sain korjattua ja sitten sujui oikein. Luoksetulon pysäytyksissä Rin pysyi menemään nyt maahan joka kerta ja kerran stoppikäskylläkin. Edistystä. Tunnarissa tappi oli hajustettuna ekalla kertaa. Rinna meni siitä useasti ohi siihen reagoimatta, joten palkkasin koiraa pelkästä siististä kapuloiden haistelusta ja hajustin tappia uudestaan. Toistolla Rin haistoi sen, mutta toi viereisen tunnarikapulan. Kun se ei kelvannut, niin nenä tarkensi tappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti