maanantai 19. huhtikuuta 2010

Unelma-agilityä


Sara oli jälleen kierroksissaan, koirasta pääsi vain piip-piip-piip... Siitä huolimatta radalla koira toimi kuin unelma! Meni juuri sinne minne ohjasinkin. Muutenkin Sara tuntuu seuraavan ohjaustani aina vaan paremmin, eikä enää tee juurikaan omia ratojaan.


Ensin seuraavanlainen rata:



Hypyillä koiria ohjattiin pitäen rintamasuunta kohti seuraavaa putkea. Vastakkainen käsi veti koiran hypyn yli ja koiran puolimmainen heitti hypyn yli ja piti koira esteen toisella puolen. Ja sama toiseen suuntaan. Sara ohjautui hyvin ja haki putket hyvin. Jotta ei aivan täydellistä olisi, niin pariin otteeseen puomilla koiruus pysähtyi vasta tultuaan kontaktin yli. Yritin siis vähentää apuja pysähdyksellä, siitä se johtui.


Toinen rata:



Radalla harjoteltiin valsseja. Valssit tehtiin 3. ja 4. hypyn välissä, 4. ja muurin välissä sekä muurilla. Hypylle nro 6. mentiin takaakierron kautta. Ekalla kierroksella kiirehdin ja Sa tiputti 6. hypyn riman. Sisäistin sitten ettei mulla ole mihinkään kiire, sillä koira irtoaa ja hakee hyvin loppuhyppysuoran. Rauhoitin siis ohjaustani ja rimakaan ei enää tippunut.


Otettiin yksitellen 6:n kepin sarjaa. Tällä kertaa koiruus haki tämän päiväisen teeman mukaan hyvin aloitusvälin! Pitää jatkossakin ottaa lyhemmillä kepeillä aloituskohdan hakua, jotta saan palkattua koiraa useammin. Lisäksi tehtiin keinua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti