keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Iltatokokokeessa


Tänään tokokokeiltiin Springerspanielit ry:n järjestämässä kokeessa, jossa tuomaroi Hannele Pörsti. Paikkana oli häiriöinen Koneen kenttä Munkkiniemessä. Kentän yhdellä sivulla oli lasten leikkikenttä (niillä oli Sarpsan rakastama uima-allaskin siellä!) ja muilla sivuilla kävelytiet. Kauniin sään houkuttelemana puistossa oli jos jonkinmoista puistoilijaa (puistojumppaa, fudista, frisbeetä, agilityä...).


1. Paikalla makaaminen    10


Maahan koira meni hieman vinoon, sopivasti piilopaikkaa kohden. Viime aikoina ollaan kyllä treenattu paljon niitä suoria maahanmenoja ja ne onkin ollut kivan suoria. Nyt annoin käskyn pitäen katseen eteenpäin, tavallisesti vilkaisen koiraa käskyä antaessa.


2. Seuraaminen    9


Aika alussa oli pari hassua paikallaankäännöstä, muita askelsiirtymiä ei ollut. Kaikki tempot oli mukana. Alun lähdössä ja käännöksissä Sa äänteli. Muutenkin seuruu oli hyvin intensiivistä: kontakti pysyi katkeamatta ja koira oli hyvin tiiviisti jalassa kiinni (painoi). Täyskäännös vasempaankin onnistui oikein hyvin :)


3. Liikkeestä istuminen    10


Jee, en edes vilkaissut koiraa!


4. Luoksetulo    6


Molemmat pysäytykset oli hieman pitkiä. Seisomisesta Sas lähti liikkeelle jo liikkurin käskystä.


5. Ruutu    10


Täydellinen :)


6. Hyppynouto    10


:)


7. Metallinouto    10


:)


8. Tunnari    0


En käskenyt koiraa odottamaan ja se kääntyi mukana. Otin käännöksen uudestaan. Kapuloille päästyään Sa haisteli kapulat läpi ja taisi maistellakin niitä (?). Se toi väärän oman vierestä.


9. Kaukot    8 ½


Sarjana m-i-s-i-m-s-m. Kaikki vaihdot Sa teki näpsäkästi yhdellä käskyllä, mutta tuli eteenpäin muutaman kymmenen senttisen. S-i-vaihto meni etupää paikoillaan, muut taisi pitää takapään paikoillaan. S-i- ja s-m-vaihdot oli käsimerkittömiä.


10. Kokonaisvaiktus    9


Taisi olla taas vähän liikaa riehakkuutta liikkeiden välissä...


Tulos: VOI2, 253 p. ja sijoitus 2/8.


 


Ihan hyvin siis, mutta kieltämättä hiukan vitutti tulosrivin nähtyäni: _kolmea_ pistettä vaille ykköstulos! Kaivataan lisätreeniä etenkin luoksetuloon ja tunnariin. Tunnariin mulla onkin teoria siihen miksei se kokeessa toimi ja sitä pitääkin testata. Normitreeneissä nameina on nappulaa, Froliceja tai muuta kuivaa ja helppoa, kisoissa taas on mukana nakkia, lihapullaa tms. Eli kapula haisee ihan erille treeneissä ja kisoissa! Muutenkin kaivataan lisää liikkuritreeniä ja niitä liikkeiden välejäkin pitäisi treenata. Nyt koira ei ollut skarpeimmillaan liikkeiden välissä. "Valmis"-sanaan se ei tainnut kertaakaan reagoida ottamalla kontaktia. Toisaalta eipä tuota olla loppuun asti opeteltukaan. Viilaamista siis sinne tänne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti