keskiviikko 11. elokuuta 2010

Tekoja ja hajuja


Ennen koulutusvuoroa SARA pääsi hieman tokoilemaan. Lelut jäi kotiin, joten niiden virkaa toimitti hihna. Sekin on Sarpsalle mieleinen :) Otettiin ensin koiran ollessa kierroksilla tunnari. Hyvin se malttoi haistella ja toi oman. Tosin pureskeli tuodessaan ja (vinoon) perusasentoon tuli hitaahkosti. Otin sitten erikseen vielä perusasentoon tuloa kapula suussa. Ne oli hyviä. Sitten vielä hieman askelsiirtymiä kaikkiin suuntiin ja käännöksiä sekä paikallaan että liikkeessä. Täyskäännös vasempaan jäi alkuun vajaaksi.


Tunnin jälkeen Sa pääsi jatkamaan treenejään. Ekana hyppynoutoa puukapulalla. Ihan hyviä paitsi se, jossa laitoin kapulan aivan liian vinoon esteen sivulle. Silloin Sa ei hypännyt tuodessaan, mutta eipä huolestutu, sillä niin vinoa ei ole mahdollista heittää ;) Ruutua tehtiin ensiksi vierailla merkeillä ja sitten omilla. Rakensin ruudun keskelle kenttää ja otin lähetyksiä kolmesta eri suunnasta ylipitkiltä matkoilta. Sekä vierailla merkeillä että omilla tehtynä ruutu toimi (paitsi se jossa käskytin seisomaan liian aikaisin...). Seuraamaantuloja otettiin eri kulmista erikseen. Maahanmenoja otin puun kiertojen yhteydessä. En ole edelleenkään tyytyväinen niiden näpäkkyyteen. Liikkeestä istumiset sujui kivasti, ei niissä mitään ihmeitä. Kaukot oli jotenkin epävarmat. Etenkin s-i, jossa koira tulee herkästi eteenpäin, ja m-i, jossa asennot on usein vajaita. Lopuksi vielä toinenkin tunnari liikkuroituna, jossa vapautin koiran sen tuodessa kapulaa.


Ennen lähtöä tein RINNAN kanssa jälkeä. Sillä oli pituutta nyt 15 askelta. Askelvälit oli ennallaan, mutta askelsin hieman enemmän jonomaisesti. Nappulaa oli kaksi joka askeleella (kantapää ja päkiä). Muutamat eka askeleet meni hyvin ja pentu imuroi siististi kaikki nappulat, sitten meni taas rynnimiseksi. Ens kerralla pitää kokeilla parempaa jälkiruokaa ja jälkeä voisi pidentääkin. Rimppa on aloittanut myös hajuerottelun opettelun. Se etsii luontaisesti mun hajuisen kepin muiden joukosta, joten tarvii vahvistaa sitä. Nenä siis toimii, mutta se etsii vain kovin pieneltä alueelta eikä kärsivällisyyttä ole juurikaan. Lisäksi työskentely on vielä hyvin, hyvin häiriöherkkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti