lauantai 21. huhtikuuta 2012

Kurssikoirana


SARA pääsi liikkurikurssillemme harjoituskoiraksi. Paikkana oli Talin rapakenttä ja tuomaria leikki Kaisa Lähdesmäki. Aamupäivällä tehtiin liikkeinä ruutu, seuraaminen ja zeta. Nyt väsytin koiran kunnolla lelun revinnällä ynnä muulla riehunnalla ennen kehään menoa ja pallo lensi myös liikkeiden välissä. Kokeilin erilaista lähestymistapaa ääntelyä ajatellen. Ruutu oli vaaleensinisistä sankoista ja ilman nauhoja. Sara ei vaan yksinkertaisesti nähnyt sitä. Merkiltä se lähti takaviistoon keltaiselle merkille eikä millään mennyt ruutuun. Kävin näyttämässä koiralle ruutua merkiltä. Tässäkään se ei katseellaan ruutua bongannut ennen kuin käänsin koiran pään ruutuun päin. Lähetin sen voittajana merkiltä ja nyt löytyi ruutu. Sen jälkeen ruutu sujui myös eeveeällänä. Hankintalistalle siis vaaleensiniset merkit. Seuraaminen oli koiran osalta hyvää :) Ei ääntäkään. Mun pitäis vähän skarpata käännöksissä ja tehdä ne terävämmin. Zeta oli taas koiran osalta ihan ok. Seisomisessa se liikautti etutassuaan. Mulla oli taas vaikeuksia reitin linjauksessa.


Iltapäivän ekassa osiossa oli paikkamakuu ja -istuminen. Maahan koira meni etutassua taittaen. Nostin koiran ylös ja käskin uudestaan. Meni ihan ookoosti. Makuun aikana koira vaihteli lonkkaa ja oli kääntänyt taas molemmat etutassut alleen. Istumisessa koira siirsi peppuaan jätössä ja oli ainakin kolmesti siirtänyt etutassuaan. Nämä nyt tehotreeniin. Toisessa osiossa tehtiin ruutu ja ohjattu. Ruutu oli samassa kohtaa, mutta merkkeinä oli nyt oranssit merkit ja nauha oli valkoinen. Ruutuunmennessä koira vilkaisi kehää purkavia ihmisiä, muuten ihan kelpo suoritus. Ohjatussa noudettiin vasenta. Muuten ok suoritus, mutta se luovutusasento oli jälleen vino. Sekin pitää saada kuntoon.


Riehuttaminen ennen kehäänmenoa toimi siis ääntelyn suhteen. Se vaan voi olla välillä vaikea toteuttaa ja tarkkana pitää olla ettei riehuta koirasta kaikkia tehoja pois. Pitääpä kokeilla uudestaankin. Saralle ei myöskään sovi muiden koirakoiden seuraaminen. Niitä katsellessa se nostattaa itseään (vaikka se seuraisi niitä monta tuntia). Myöskään suoraan autosta tms. ottaminen ei sovi. Silloinkin kierrokset on liian korkealla. Tarttis löytää se sopiva tapa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti