tiistai 10. heinäkuuta 2012

Töitä ja huveja

SARAN kanssa kisattiin pari kolmosten agirataa Purina Openissa. Kumpikin rata tosin loppui jo aika alkuun. Eka rata oli Esa Muotkan rata. Siinä Sara varasti keinun kontaktilta, joten otin keinun uudestaan ja sen jälkeen poistuttiin lyhintä mahdollista reittiä. Toisella radalla tuomaroi Martti Salonen. Alussa mun rintamasuunta osoitti väärää estettä, minkä Sara kävi sitten hyppäämässä. Siltäkin radalta siis HYL. Jatkettiin vielä rataa siihen asti kunnes Sara rykäisi rumasti A:lle. Otin A:n uudestaan ja jälleen ulos radalta. Koira ei näyttänyt tempauksellaan satuttavan itseään, mutta pitää vielä seurailla sitä. Saran A:n suoritustyyliä tuskin pystyn enää muuttamaan, mutta omaa ohjausta voin. Eli alan omalla käytökselläni pitämään huolen siitä ettei koira enää ryntää rumasti esteelle vaan tekee sen turvallisemmin.

Pistetääs muistiin Muotkan rata. Siinä oli mukavia treeniaiheita.


---

Kisoista jatkettiin Nina Mantereen tokokoulutukseen Sirkuskentälle. Syyniin otettiin RINNAN seuraaminen, etenkin siinä pään (silmien) suunta. Rinnahan siis välillä tai useinkin vilkuilee oikeaa taskua. Kuulemma sitä ei huomaa muut kuin minä ellei ihan erikseen sitä seuraa. Näyttää siis hyvältä näinkin. Kieltämään en Rinnaa tuosta ala, mutta koitan vahvistaa kuintekin halutumpaa käytöstä. Lelu kainalossa aiheuttaa edistämistä, lelu vasemmassa kädessä on parempi. Lisäksi voidaan tehdä häiriöitä sekä perusasennossa että seuruussa. Silloin virhe korostuu ja pystyn ohjaamaan koiraa oikeaan suuntaan helpommin. Häiriöksi myöskin oikean taskun rapistelut.

Toiselle kierroksella katsotiin luoksetuloa. Siinä Rinnan ongelmana on liika vauhti. Eli eteentullessa koira törmää ja suoraan sivulle tullessa se juoksee ohi. Tällä kertaa eteentulot toimi. Koira ei törmännyt kertaakaan. Asennot oli vähän vinot, mutta ne pitää treenata erikseen kuntoon. Jatkossa kun koira törmää niin torut, mutta voisin myös kokeilla "itkua" kun sattui niin paljon. Sivulletuloihin vaan treeniä lisää. Lisäksi voisin toistaa käskyn koiran ollessa lähellä. Koiraa jätettäessä se liikauttaa herkästi tassuaan. Näihin pitää puuttua heti.

Loppuun otettiin vielä paikallaanmakuu rivissä. Rinna makasi alkuun hyvin, mutta sitten meni lonkalleen. Kävin korjaamassa ja hetken päästä koira oli jälleen lonkallaan. Oiskohan sillä selässä jumia? Jatkossa ei nosteta koiraa ylös asennon korjaamiseksi vaan asetellaan se uudestaan. Lisäksi opetan saman kuin Sarallekin, eli sen mitä makuuasento tarkalleen ottaen tarkoitaa.

Koulutuksen jälkeen otin SARAN vielä kentälle. Tehtiin suoralla seuraamista, jääviä ja luoksetuloa. Sitten eteenmeno samalla suoralla ja suoraanhan se läksi! Lelua ei ollut, joten käskin koiran maahan ja maahan se meni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti