perjantai 13. heinäkuuta 2012

Treenejä

Lenkki suunnattiin lammen takaiseen metsään. Siellä vähän treenattiinkin. SARALLE janatreeni. Tein lyhyen jäljen, johon katsoin kolme janakohtaa. Kaikki jäljennostot oikeaan. Jokaisen janannoston jälkeen oli keppi. Koira näki jäljen teon. Maa oli pohjakasvitonta. Eka jana 5 metriä. Se oli suoraa menoa. Kepistä tosin koira meni yli. Otin takaisin ja toisella yrittämällä keppikin nousi. Siitä pelkkä kehupalkka. Kepit oli ihan tuoreita, juuri metsästä kerättyjä eli hajua ilmeisesti ei ollut ihan riittävästi. Toinen jana oli 10 metriä. Sekin oli suoraan. Jäljen koira nosti hyvin, mutta sitten teki ympyrän ja taas lähti oikeaan suuntaan. Nyt nousi keppikin. Siitäkin kehupalkat. Vika jana oli 15 metriä. Sekin melko suoraa menoa. Jälki nousi hyvin eikä kepin ilmaisussa ollut ongelmaa. Tähän oli hyvä palkata koira ja lopettaa. Kaikki janat onnistui ja Sara meni janat matalalla nenällä. vaikka näkikin jäljen teon.

RINNALLE oli tarkoitus päästä puuttumaan rynnimiseen. Tein sille lyhyen jäljen kolmella kulmalla (kaikki oikeaan). Kulmien jälkeen oli kepit. Janan koira rynnisti vauhdilla, muttei silti juossut jäljestä yli vaan nosti sen hyvin (janalta vasempaan). Koira oli tässä vaiheessa pitkässä liinassa ja ekalla kepillä tulikin ongelmaa liiasta vauhdista. Kepin paikallistamiseen meni aikaa. Otin sitten koira lyhyelle liinalle ja pidättelin liiasta vauhdista. Silti se onnistui vähän liikaa ryntäilemään. Kulmissa koira ei kuitenkaan eksynyt ja kaikki kepit se ilmaisi. Vauhdista huolimatta Rinna pysyi hyvin jäljellä. Kulmissakaan se ei mennyt metriä enempää yli.

Sitten esineruuduksi kapea noin 35-metrinen suikale. En tehnyt syvempää, että näköyhteys säilyi perälle asti. Puoliväliin laitoin ison lelun näkyville ja taakse puskaan pienempi lelu piiloon. SARA ensin. Sara nosti esineet ongelmitta järjestyksessä, ekalla lähempi, tokalla kauempi. Ekalla otin luovutuksen ja ilman palkkaa lähetin koira uudestaan. Tokalla palkkasin vauhdista. Luovutuksia pitäisi vissiin treenata, kun koira hypähti päin :p

Omalla vuorollaan RINNA ryntäsi suoraan ruudun taakse ja toi takaesineen ensin. Nytkin otin luovutuksen ja lähetin koiran palkatta uudestaan. Palkkaamattomuudesta huolimatta Rin lähti taas vauhdilla. Se juoksi taas päähän asti, sitten haravoi aluetta etulaidalle, lähti taas taakse, jälleen eteen ja sitten vasta löysi esineen. Se juoksi monta kertaa lelun yli, eikä muka huomannut näkyvissä olevaa isoa lelua?! Noh, Rinnan työmotivaatioon pitää olla tyytyväinen. Se ei lopeta ennen kuin löytää. Rinnallekin pitää luovutuksia vielä hioa. Sekin hyppäsi päin ja lisäksi mälväsi esinettä suussaan. Mälväys loppui pitokäskyllä. Eli jatkossa käsky ennen kuin koira alkaa mälväämään.

Koirat ralletteli suossa itsensä siihen kuntoon, että kotimatkalla käytin koiria uimassa lammessa. SARA oppi hyppäämään laiturin päästä :) RINNAKIN hyppäsi pari kertaa, mutta sen enempään ei rohkeutta riittänyt, koira vain jäi vikisemään laiturille Saran hypätessä. 

---

Illemmalla SARAN aksoissa tehtiin maanantaista Muotkan rataa. Kolmosen tein takaakierrolla + päällejuoksulla. Putkella ohjaus seinän puolelta, jolloin seuraaville hypyille koiralle tuli luonnolliset jatkumot. Päällejuoksuissa olin joko liian aikaisessa tai liian myöhässä... Niitä pitäisi vielä treenata. Kepeillä tarvittiin multa malttia. Kunhan vain annoin koiran lähteä rauhassa kepittelemään, se kyllä löysi oikeaan aloituspaikkaan.


RINNAN kanssakin tehtiin. Se lukee paremmin mun ohjausta päällejuoksussa. Olin sen kanssa vaan jatkuvasti myöhässä ja sen tiellä, jolloin rima tippui herkästi. Myös kääntyviä hyppyjä pitäisi Rinnan kanssa enempi treenata, esimerkiksi ysillä oli rima herkässä. Kepit oli ekaa kertaa radalla paljaana. Rimppa kuitenkin keskittyi ja pujotteli ne virheittä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti