sunnuntai 18. elokuuta 2013

Sunnuntaita

Tänään kisasin agissa ekaa kertaa kummallakin koiralla samana päivänä. Juoksin yhteensä viisi starttia, kaksi RINNAN kanssa ja kolme SARAN kanssa. Siuntion Koirakerho järjesti kisat kaikille luokille Purinalla. Tuomareina oli Henri Luomala ja Johanna Nyberg.

RINNAN kanssa tehtiin taas hyllyjä, mutta hyväntuntuisia sellaisia! Koiran kanssa mentiin samalla radalla, vaikkakin eka rata hyllytettiin koiran mentyä kepeille liian aikaisin. Kontaktitkin toimi hyvin, vaikka toisella radalla hylly otettiin keinun uudelleen suorittamisesta. Muut kontaktiesteet Rinna teki hyvin, mutta keinulla se pysähtyi vasta maassa, joten otin esteen uusiksi. Ekalla radalla rimat oli yhtä lukuunottamassa 60 sentissä eikä yhtään rimaa pudonnut. Toisella radalla tippui yksi kääntyvässä hypyssä.

SARANKIN kanssa hyllytettiin kaikki radat. Kaikki ihan pelkästään minun unohdettua suunnitellut ohjauskuviot tai linjattua väärin. Saran kanssa oli vähän outoa kisata. Rinnan kanssa on nyt tullut paljon enemmän kisattua. Tästä on näköjään ollut hyötyäkin, sillä huomaan pääseväni jaloillani nopsempaa kuin ennen :D 

Pyysin kisajärjestäjiä lukemaan laitteella RINNAN sirua ja kyllä siitä lukemaa sai. Eli on kunnossa. 

---

Illalla tokoiltiin Malminkartanon nurtseilla piirimestisjoukkuelaisten kanssa. Laitettiin ihan kehänauhaakin neljän kehän verran. Häiriöitäkin oli, muita ihmisiä ja grillaajatkin vieressä. SARA teki kaikkie evl:n liikkeet, korjailin ja palkkailin tarpeen mukaan. Ensin tehtiin paikallaanolot, makuu ja istuminen. Kumpikin sujui hyvin. Sitten yksilöliikkeet neljässä kehässä, kehästä toiseen siirtymät heti. Siirtymissä koira olisi voinut olla enempi mukana. 

Ekassa kehässä tehtiin metallihyppynouto ja kaukot. Metallinouto oli ok eikä kaukoissakaan ollut moittimista. Toisessa kehässä tehtiin seuraaminen ja ohjattu noutaminen. Seuraaminen oli Saraksi rauhallista. Ei ääniä. Perusasennot oli askeleiden ja käännösten jälkeen herkästi vinot. Lisäksi pysähtymisten jälkeen kontakti tippuu herkästi. Sehän on Saralla tippunut aina, mutta nyt vasta se on alkanut ärsyttämään siinä mielessä, että sen voisi korjata :p Grillin tuoksut vei koiran yhdessä täyskäännöksessä ja se oli löysä. Häiriöt mukaan siis. Ohjattu nouto oli ok, merkillä tosin koira oli vinossa. 

Kolmannessa kehässä tehtiin ruutu, luoksetulo ja tunnari. Punaiseen ruutuun koira ei löytänyt ekalla. Se lähti kohti luoksetulon merkkejä. Pysäytin koiran ja käskin sen uusiksi merkille. Uudella käskyllä se lähti ruutua kohden kiihdyttäen näkiessään ruudun kunnolla. Ruutua tehtiin lelun kanssa vielä lopuksi. Luoksetulossa stoppi oli ok, makuu vähän valuva. Tunnari oli ok, koira meni mennen tullen laukkaa, mutta vähän hitaampaa sellaista. Vikassa kehässä tehtiin zeta. Maahanmeno oli vähän hidas ja seisominen valuva. Istuminen oli hyvä. 

Oli hyvä tsekkaus siitä mitä pitää treenata ja sitähän taas riittää :p

RINNAKIN teki paikallaanmakuun eeveeällänä. Se toimi omin käskyin, mutta maahanmeno tapahtui vasta toisella käskyllä. Makaaminen oli ok. Ja lopuksi Rin teki eteenmenoa lyhyeltä matkalta kuopassa olevalle pallolle. Välillä jätin kuopan pallotta ja käskin koiraa maahan. On yllättävän vaikeaa käskyttää maahan sarjana :p Loppua kohden kuitenkin koira meni jo kertakäskystä maahan. Kokeilin myös käskeä koiraa kauempana kuopasta maahan, mutta koira valui aina kuopalle asti ennen maahanmenoa. Loppuun koira sai juosta pidempää matkaa pallolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti