tiistai 20. elokuuta 2013

Triplabuukkaus

Oli kolmet treenit vähän niinkuin yhtä aikaa :p Ensin mentiin AgiTokolaan ATD:n tokokurssille. RINNA teki ensin häiriköitynä perusasentoa. Koiran takaa eteen lentävä lihapulla oli paha :p Lisäksi Rin teki seuraamista. Tehtiin pk:n mukaisesti tuomarille ilmottautuminen ja kapulan haku. Kumpikin sujui hyvin. Seuraavaksi yritettiin työstää noudon ongelmaa, jossa koira nykii kapulan heitossa ja lähdössä. No ei nykinyt nyt.

SARA pääsi paikallaanoloihin. Ensin makuu, sitten istuminen. Kumpikin oli hyvää. Kehään siirtymässä koira ei ollut hyvin kuulolla, joten tein äkkikäännöksen. Sen jälkeen Sara kulki huolella mukana. Näin voisi tehdä useamminkin. Koiran tehtävä on pysyä mukana, ei ole minun tehtävä huolehtia siitä.

Saran kanssa jatkettiin sitten seuraamisella. Eilisestä jäi vähän hampaan koloon ja tehtiin täyskäännöstä kohti ojennettua lihapullapussia. Ekalla Sara harhautui ja sain huomautettua, toistolla käännös oli vähän löysä, mutta kolmannesta koira ansaitsi jo palkkaa. Seuraamista katsatettiin enemmänkin. Pysähtymisissä kontakti ei nyt juurikaan tippuillut, mutta sehän tippuu myös käännöksissä. Pitää kiinnittää huomiota niihinkin. 

Sitten vielä ruutua. Ruutuunmenomatkalle laitettiin laitettiin paljon esteitä ja ihmisiä, joiden ohitse tai ylitse koiran piti luovia. Saraa selvästi vähän ahdisti ne ja koira ei mennyt oikeaan paikkaan ruudussa vaan meni laitapaikalle. Koira kyllä korjasi joka kerta toisella käskyllä oikeaan kohtaan, mutta sinne pitäisi mennä heti. Otettiin esteet pois, mutta silti koira ei korjaantunut. Pelkkää paikanhakua tehdessä se osaa kyllä mennä suorilta oikeaan paikkaan. Sitä voisi vahvistaa vielä lisääkin, mutta pitää opettaa koiraa myös menemään oikeaan kohtaan riippumatta minun paikasta. Se tuntuu vaikuttavan myös.

---

Sitten juosten Purinalle ja RINNAN aksaan. Olen saanut paljon itseluottamusta Rinnan ohjaamiseen ja se kuulemma näkyy :) Nyt minä vien ja Rinna vikisee - kirjaimellisesti :p

Teemana oli valssit:

  ---

Illan päätteeksi oli vielä Nina Manner kouluttamassa HAU:N tokoissa. SARAN kanssa katsattiin luoksetuloa. Ennemminkin keskityttiin nyt minun rooliin. En osaa käskyttää koiraa oikealla hetkellä ja koiran pysähtymiset valuu siksikin. Mun reagoiminen koiran etenemiseen on liian hidasta. Jatkossa otan tietyn pisteen vähän ennen merkkejä, jossa annan pysähtymiskäskyt. Näin luoksetuloista tulee siistimmät. Tokikin koiran pysähdyksiäkin pitää jatkuvasti treenata. Ehditiin vielä katsoa Saran seuraamista. Käännökset voisin tehdä vähän hitaammin, jolloin koirakin ehtii paremmin mukaan eikä kontaktikaan katkeile.

RINNALTA työstettiin liikkeestä maahanmenoa nopeammaksi. Olen aiemminkin sitä työstänyt, mutta edennyt liian suurin harppauksin. Rinna tekee nopsat maahanmenot lelulla. Lelun ollessa piilossa se tekee hieman hitaammin. Nyt ensin vilautan koiralle lelua ja laitan sen piiloon. Ja ennen kaikkea pidän nyt kriteereistä kiinni. Maahan pitää tipahtaa. Rinnaltakin katsottiin vielä seuraamista. Mun mielestä koira ei edelleenkään tee töitä tarpeeksi seuraamisessa. Nyt kuitenkin Rinna teki hyvin! Voisin hakea tarvittaessa lisää tekemisen intoa koiralle haukuttamisella. Tosin haukkumistakin pitäisi treenata. Se ei ole vielä tarpeeksi voimakasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti