tiistai 1. heinäkuuta 2014

Viimeisimmät

Sunnuntaina oli Virve Sormusen jälkikoulutus Hyvinkäällä. Vettä sateli.

Pipsa teki RINNALLE työstettäväksi 800 metriä jälkeä. Se vanheni pari tuntia. Alussa oli kolme jäljen nostokohtaa. Ekalla lähetyksellä koira lähti vinoon. Otin sen takaisin ja lähetin uusiksi, meni suoraan. Toisella janalla koira otti takajäljen. Pyöräytin sen ympäri. Kolmas oli ok.  Jäljellä oli kaksi terävää kulmaa. Eka oli tosi tiukka. Luulin jo koiran lähteneen jälkeä takaisin päin :p Kulmassa työskentely oli pyörivää, muut meni kulmat paremmin. Keppejä oli kuusi, viides jäi metsään. Se oli vaikeasti kiven vieressä. Näitä treeniin.

Edelleen jatketaan siis janatreenejä. Janojen parantamiseksi voisi kokeilla taas näkölähtöjä. Keppi-ilmaisujen kohottamiseksi voisin kokeilla piilottaa purkkiruokaa kepin alle maan sisään.

Jälkien vanhetessa tehtiin esineruutua. Ruutu oli tallattu valmiiksi ja vieraat esineet viety enkä en tiennyt niiden sijaintia. Molemmissa reunoissa oli etuesineet ja keskellä takana. Tehtiin koemaisesti. Ekan lähetyksen tein vasemmasta reunasta ja eka esine löytyi. Toisella lähetin keskeltä ja koira risteli ympäriinsä ruudussa. Se löysi oikean reunan esineen. Tässä vaiheessa mulle kerrottiin vikan esineen sijainti. Lähetin keskeltä ja koira upposi perälle asti suoraan esineelle. Hieno! Aikaa meni alle 3 min.

SARA teki metsätunnareita. Ekaa varten laitoin kapulat valmiiksi ja päästin koiran paikalle. En viritellyt koiraa mitenkään tai antanut käskyä, vaan se sai tehdä omat ratkaisunsa. Se kuljeskeli ja haisteli hajuja lopulta päätyen kapuloille ja reagoi hajustettuun kapulaan. Tehtiin vielä pari toistoa, oli hyviä!

---

Maantaina oli piirin kouluttajille koulutusta Sirkuskentällä. Ansu ja Mari oli kouluttajina. Ansun kanssa aloitettiin katsastamaan RINNAN ohjattua noutoa. Uskomattoman hyvin koiralla on kaikki muistissa tauosta huolimatta. Haukkua Rinnalla pääsee herkäsi merkille lähdössä sekä merkiltä kapuloille mennessä. Näihin totaalikielto. Kokeiltiin häiriköintiä avuksi. Merkille koira lähti hiljaa, kun Ansu häiritsi koiraa nameilla. Namit ei auttaneet merkiltä kapuloille menoon eikä lelukaan, kun koiraa häritsi merkillä. Sen sijaan lelun kanssa häiriköinti kapulalle menoreitillä sai koiran lähtemään hiljaa. Kaiken kaikkiaan merkillä paikkaa voisi vahvistaa sekä korjaussuuntia kapuloilla. Katsastettiin vielä seuraamista. Rinna teki kivalla ilmeellä. Sen paikka on paikoin vähän edessä, varsinkin juoksussa. Siihen työstöä.

Marin kanssa aloittiin luoksetulon eteentulolla, jossa ongelmana on törmääminen sekä vino asento. Yritin ensin näytellä, että koira törmääminen olisi sattunut, mutta enhän mä osaa näytellä :p Toimivaksi todettiin huomautus koiralle, jos se tulee liialla raivolla. Huomautus paria metriä ennen eteentuloa. Liian aikaisin annetun huomautuksen koira unohtaa. Törmäämisen jälkeen torut ja toistot lyhyeltä matkalta ennen uutta yritystä kauempaa. Törmäämättömyys näyttää samalla parantavan suoruuden. Ehdittiin vielä tsekata ruutua, jossa koiran paikka on mun makuun liian edessä. Näihin korjaaminen jo, kun koira alkaa hidastaa siihen. Nyt olen korjuuttanut vasta, kun koira on jo pysähtynyt. Tiukempaa pysähtymistä ruudussa saatiin aikaan, kun jäin itse ruudun lähellä koiran tullessa kauempaa.

Omaa vuoroa odotellessa tein ruutua myöskin siten, että lähetyksen jälkeen käännyin selin. Yllätti, kun Rin osasi hakeutua ruutuun. Toki se silloinkin oli ruudussa liian edessä. Kokeilin paikan hakua, jossa heti koiran lähdettyä oikeaa paikkaa kohden heitin palloa sinne. Tämä ei Rinnan kanssa toimi, sillä se alkoi vahtaamaan mun käsiä. Lisäksi tehtiin paikallaanolot lyhyesti. Olin näkyvillä ja kehuskelin koiraa. Makuussa Rin taittoi kertaalleen tassua, korjuutin. Tehtiin myöskin kaukoja parista metristä.

Sen jälkeisissä HAU:n tokoissa koitin pelastella SARAN suorituksia. Paikallaanoloissa Sara oli hyvin. Makuussa en käskenyt päätä maahan, se ei ole vielä valmis. Seuraamisessa kokeiltiin jäähdytellä koiraa, kunnes sen olemus muuttui. Mun kääntäessä selän se hakee tukea muista, mutta lopulta sekin hämmentyi. Tähän treeniin Sara reagoi taas ääntelemällä enempi. Pitäisi selkeämmin erotella hyvät ja huonot. Lisäksi pitäisi tehdä vaihdellen vaikeaa ja helppoa. Nyt tulee helposti tehtyä liikaa vaikea, että pääsisi työstämään asioita. Tehtiinkin helpotettuna, että saatiin onnistunutta lopuksi.

Tunnaksi tehtiin ensin oman piilotus puskaan. Sitten tunnari puskassa ja lopulta tunnari esillä. Kaikki meni hyvin. Ruutuun koira sai juosta kosketusalustalle. Hetsailin ja meni kivasti. Jäävistä seisomista tehtiin takapalkkauksella. Toistoja vaan tähän. Myös muita jääviä saisi työstää. Kaukot oli hyvät. Luoksetulon stoppia tehtiin takapalkaten. Ei ollut täydellistä. Maahanmenoissa oli etupalkkausta ja nyt koira alkoi tarjoaan seisomisia :/ Saatiin se tekemään maahanmenojakin, mutta näistä pitää varmaan vielä muistuttaa. 

---

Tiistaina oli Irenen agikoulutus RINNALLA. Tehtiin radasta pätkiä, ei kaikkea. Opin uuden ohjauskuvion eli back flapin (koira menee saksalaisena, mutta ohjaaja menee takaakierrettävän siivekkeen puolelta). Radalla oli myös haasteellinen kepeille meno. Kepit oli lisäksi seinän vieressä. Kokeilin ensin valssata A:n jälkeen ja juosta vaan kepeille, mutten ehtinyt. Parempi oli viedä koiraa A:n vierellä ja ohjata se poispäinkäännöllä, jossa vielä vastakkainen käsi oli mukana ohjaamassa. Kokeilin myös leijeröintiä sen jälkeen hypyn yli. Tähän tarviittiin etupalkkaa kepeille ennen kuin onnistui.


Vuoroa odotellessa Rintin tokoili. Se teki seuraamista ja jääviä. Jäävät se teki kivalla tekniikalla. Toisteltiin myös kaukoja.

SARAKIN teki pikatokot. Ensin tehtiin kiertojen ja putkien kautta luoksetulon pysäytyksiä. Ei ollut parhaita, mutta koira teki kuitenkin edes oikeat asennot. Lisäksi otin koiraa sivulle paljoilla avuilla. Se törmääminen pitäisi saada pois. Seuruuta tehtiin ja siihen ympättynä jäävät. Jäävissä koira meinasi lähteä ohikävelyssä mukaan, mutta se tajusi itse erheensä. Kaukot tehtiin lyhyeltä matkalta paljolla palkalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti