lauantai 11. lokakuuta 2014

Sarpsa on kaivettu naftaliinista


Sarpan ihan oma Roskia päivässä -projekti.
Maanantain RINNA treenasi aksoissansa pelkkiä lähtöjä. Se kävi vähän väliä lähdössä istumassa. Huonosta istumisesta vein sen pois ja onnistuneesta istumisesta se sai suorittaa yhden esteen palkaksi. Lisäksi kuuntelutin sitä samalla teettämällä sille kaukovaihtoja istunnan sijaan. Kaukoista s-i on heikoin ja siinä koira nytkään ei tehnyt aina teknisesti tarkasti.

HAU:n tokoissa SARA teki koemaisesti liikkurilla tunnarin, kaukot ja ohjatusta noudosta molemmat puolet. Kaikki liikkeet oli hyviä, mutta ekalle aloituspaikelle mennessä koira vinkui. Käskin sen maihin rauhottumaan ennen aloitusta. Näiden jälkeen laitoin ohjatun noudon palasiksi. Laitoin kaksi tai kolme kapulaa vierekkäin ja koiran tuli noutaa se ulommainen. Oikealla ei ollut niin paljon ongelmia kuin toisena tehtyssä vasemmassa. Saatiin kuitenkin lopuksi onnistumisia. Loppuun Sara sai tehdä pitkästä aikaa pää maassa makuuta. Se on edelleen kesken.

RINNA teki merkkiä. Se sujui semmosenaan. Lisäsin häiriöksi kapulat matkan varrelle sekä sitten vielä kapulan heitot. Rin teki paljon noutoja, mutta kun se ymmärsi mikä oli juonena, niin se teki hyviä merkkejä. Sekoitin lisää pyytämällä välillä koiraa noutamaan. Tässäkin se ensin tarjosi vain merkkejä ennen kuin sain sen kuuntelemaan mitä haluan. Välillä en lähettänyt koiraa mihinkään vaan otinkin seuraamista. Tähän se keskittyi hyvin. Loppuun vielä lisää kaukojumppaa. Nyt onnistui m-s-lyhennykset aika kivasti kauempaakin.

---

Tiistaina juoksutettiin RINNALLE viestiä suopursuissa. Tällä kertaa toisena päänä oli Päivi. Kumpikin pää oli etenevä. Jätin koira Päiville A-pisteelle ja menin parin sadan metrin päähän suopursuihin B-pisteelle. Ekalla lähetyksellä koira oli tullut takaisin A:lle. Toisella annoin ääniavut ja koira tuli B:lle. Tässä vaiheessa Päivi eteni A:lta n. 50 metriä pisteeseen Ö. Lähetin koiran ja se linjasi ihan väärin suopursuissa. Annoin uuden käskyn, jolla se löysi Ö:hön asti. Tein tähän jälkeä n. 50 metriä suolle pisteeseen C. Päivi laittoi koiran matkaan Ö:stä, mutta nyt se taas oli lähtenyt ihan väärin. Uudella lähetyksellä se löysi C:lle. Jänniä nuo suopursut. Jäljestäessä en ole huomannut niiden haittaavan Rinnan työskentelyä, mutta viestiä juostessa niistä on näköjään haittaa.

Illan Sporttis-kimpassa tehtiin tokoa. SARA teki alkuun tunnareita. Ekana tunnarille meno oli hypyn kautta. Oli ok. Sitten kapulat A:n alastulolla. Sekin oli ok. Ruutuakin tehtiin häiriöillä. Merkiltä ruutuun meno matkalla oli hyppyjä ja siivekkeitä. Sarppa löysi ruutuun hyvin näistä huolimatta. Ekalla kerralla se suoritti vaan yhden putken matkalla. Käskytin koiraa välillä suoraan maahan. Meni se. Kaukoissa juoksutin putkista ja stoppasin ennen vaihtoja. Näin sain koiran tekemään virheitä, joita sitten korjailtiin. Kaukojen jätössä pitää muistaa taas ottaa namitus apuun, ääntä alkaa tulemaan. Lopuksi vielä seuraamista ja jääviä. Jääviin pitää ottaa kuurina apuja. Haluan koira pitävän hyvän tekniikan. Seuraamisessa koira hieman edistää. Tämä näkyy eniten vasempaan tehdyn täyskäännöksen jälkeen.

RINNA teki samoja sille sovitettuna. Ruudussa koira tarjoili merkkejä, joten otettiin kosketusalusta käyttöön. Rin otti häiriöitä merkin ja ruudun välisistä esteistä ja suoritteli niitä mennessään ruutuun. Jouduin pidentämään lähetykset vähitellen, että sain koiran menemään suoraviivaisesti ruutuun pidemmältäkin matkalta. Sitten otettiin merkki + ruutu -yhdistelmää. Koira meni merkille ruutu liikaa mielessään. Jouduin ohjaamaan koira nami kädessä merkille ennen kuin se päästi irti ruudusta. Sen jälkeen onnistui hyvin yhdistelmätkin. Tosin merkiltä ruutuun lähtiessä pääsi helposti ääntä.

Tunnarin kanssa keskityttiin eniten kapulan nostoon maasta. Haluaisin koiran keskittyvän siihen, miten se kapulan ottaa suuhunsa. Näitä ollaan tehty joskus aiemminkin ja nytkin koira lähti hyvin tarjoamaan oikeaa otetta. Tehtiin vielä tunnarinakin. Haisteluosuus sujui hyvin, mutta kapulan oikea ote ei ole tähän vielä siirtynyt. Kaukoja vaan jumppailtiin, samoin jääviä apujen kanssa.

---

Torstaina oli kimppahyppytekniikkatreenit. SARA oli taas medi. Ensin kasvava sarja. Sitten viiden esteen taipuminen ja se yhdistettynä perussarjaan. Nämä meni Saraksi hyvin. Lopuksi vielä etäisyyden arviointi. Etäisyydet vaihteli 7-12 jalkaa. Kahdessatoista tuli lisäloikka ja siitä palattiin parilla toistolla takaisin alkumittoihiin.

Sitten Sara pääsi ekaa kertaa leikkauksen jälkeen tekemään ihan oikeaa aksaa! Rimat oli vielä matalalla. Tehtiin alla olevaa pätkää piirrustuksen mukaan sekä peilikuvana. Olipa hauskaa ohjata Saraa pitkästä aikaa. Ehdin vaikka minne ja vielä kumpparit jalassa! Kasin ohjaaminen vaati enemmän ajatusta. Sille vientinä japanilainen.


---

Perjantaina tokoiltiin Päivin kanssa Sirkuskentällä. SARA pääsi alkuun paikallaanoloihin, sekä istuminen että makuu oli hyvät, mutta maasta sivulle nousu saisi olla terävämpi. Pitää ottaa taas käsikosketus mukaan.

Seuraamisessa Sara oli kierroksissaan. Piti ihan pitää koiralle puhuttelu, että sain sen oikeaan mielentilaan. Luoksetulossakin koira oli muissa maailmoissa. Se ennakoi liikkeellelähtöä ja teki vääriä asentoja. Lopulta saatiin koira tässä oikeaan mielen asentoon ja saatiin heittotakapalkalla hyvää jälkeä.

RINNAKIN teki luoksetuloa. Se ei vaan ole pitkään aikaan tehnyt pysäytyksiä siinä ja niitä piti muistutella. Takapalkka toimii Rinnalle hyvin. Nyt vaan se saattoi tarvita kaksi käskyä, että pääsi liikkeelle takapalkan takia. Pysäytykset oli hyviä, mutta stopista koira valahti helposti maahan. Näitä pitää vaan nyt muistutella. Seuraamisessa sanoin koiralle alkuun sen asenteesta ja sitten koira teki hyvää työtä. Toivottavasti seuraaminen on nyt liikkeenä menossa eteenpäin. Tunnarissa katottiin luovutusta. Takapalkkaa apuna käyttäen koira ei tullut liian tiiviisti. Eli takapalkkaa tähänkin. Kaukot tehtiin vielä lopuksi. Ne oli hyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti