sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Tietää taas mitä treenata!

Käytiin kirjaimellisesti kääntymässä Turun Käyttökoirakerhon järjestämässä viestikokeessa Raisiossa. Viestikoirat aloitti tottiksella Tiina Hiljasen tuomaroimina. Rinnan tottis oli fiilikseltään parasta tähän mennessä! Tosin ennen sitä se murahti tuomarille koirien tarkastuksessa ja murahti myös toiselle koiralle ilmottautumisessa. Näitä taas treeniohjelmaan.

Paikallaan makuu - erinomainen
Koira makasi hyvällä ilmeellä.

Seuraaminen - erittäin hyvä
Rinna kiljahteli ja vinkui, mutta entistä vähemmän. Seuraamisessa on vielä tekemistä teknisestikin.

Liikkeestä istuminen - erinomainen
Hyvä.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo - erittäin hyvä
Annoin käsimerkin maahanmenoon. Luoksetulossa en antanut apuja. Rin ei siltikään törmännyt, mutta tuli vinoon eteen.

Tasamaanouto - tyydyttävä
Äänet oli tässä mukana. Lisäksi viime kokeen tavoin koira tiputti kapulan luovutuksessa. Maasta se nosti sen ilman erillistä käskyä.

Hyppynouto - erittäin hyvä
Äänet tässäkin.

Estenouto - erittäin hyvä.
Ja tässä.

Eteenmeno - hyvä/erittäin hyvä ?
Rinna ennakoi  maahanmenon ennen käskyä. Käskin sen jatkaa matkaa. Nopsia maahanmenoja onkin treenailtu, mutta ei ihan noin nopsa tarttisi olla :p


Pisteitä tuli 88. Kaksi muuta viestikoiraa ei tehneet hyväksyttyjä tottiksia. Toinen koirakko lähti kuitenkin maastoon meidän seuraksi. B-pisteeltä toinen koira lähti ensin. Se lähti, mutta palasi takaisin hetken kuluttua ennen Rinnan lähettämistä. Rinnakin lähti omalla vuorollaan hyvin, mutta sekin palasi hetken kuluttua. Koe oli siis siinä viestikoirien osalta. Esineruutua ei jaksettu jäädä odottamaan pariksi tunniksi vain treenin vuoksi. Saatiin lähettää koirat vielä uusiksi B-pisteeltä treeninä. Rinna ei lähtenyt useista käskyistä huolimatta. Se meni vain siinä edellä suunnilleen näköetäisyyden sisällä eikä sen edemmäs irronnut ennen kuin maasto muuttui suopursuista helpommaksi (suopursualue oli laaja). Siinä vaiheessa Rinna lähti ja löysi A-pisteelle. Tässä vaiheessa oli enää kolmannes matkasta jäljellä.

Hetken koiran juoksemattomuus jaksoi harmittaa, mutta pian harmitus meni ohi ja nyt taas mietitään uusia mielenkiitoisia treenejä! Tottiksessa jatketaan samallalailla kuin tähänkin asti. Se tuntuu toimivan ja koira edistyy. Viestillä treenataan enemmän varmuutta juoksemiseen, ihmisten ja toisten koirien ohituksia ym. Lisäksi tarvitaan suopursuja treeniin.

Joku söi Inkan evässämpylän.

2 kommenttia: