sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Penskapäivitys

Tempuissa DOT on nyt oppinut kiipeämään kiville. Tärkeä taito, mun koirista jokainen on oppinut tämän ensimmäisten temppujen joukossa :D Tätä se tarjoaa itsekin namin toivossa. Lisäksi annoin pennen tarjota seuraavaa naksuteltavaa temppua ja se tarjosi peruuttamista. Tätä pitää vielä hionosäätää. Penska peruutti ensin vinosti, sitten suoraan. Nyt kasvatetaan matkaa. Ja käskykin pitäisi jossain vaiheessa yhdistää. Opetuksen alla on myös käsikosketus nenällä. Lisäksi on jatkettu tuttuja takapäätreenejä, maahanmenoa sekä seisomista. Dot osaa nyt laittaa kaikki tassut laatikkoon. Tätä on tosin tehty niin vähän, ettei pentu vielä kaikkia tassuja tarjoa heti. Arkikäskyistä pentu osaa luoksetulon jo aika hyvin. Se on myös oppinut alaskäskyn, jonka tehdäkseen sen pitää ensin hyppiä vasten :p Ja se osaa myös irrottaa lahkeesta nyt käskystä. Se on näppärää.

Leikkiminen on edelleen samalla tolalla. Kotona Dot leikkii mainiosti, mutta viraissa paikoissa ei. Siellä se joko lekkii huonosti tai ei lainkaan. Se leikkii eri paikoissa kyllä toisten koirien kanssa lelua vetäen. En vaan vissiin osaa sitä itse leikittää sopivalla tavalla. Ruoka kelpaa kyllä tilanteessa kuin tilanteessa, se on edelleen superahne. Uskon kyllä että tuolla ruokahalulla Dotin saa kouluttettua sellaiseksi kuin haluan ilman leikkimistäkin. Leikkimättömyys on enemmänkin mun pään sisäinen ongelma. Työstetään leikkimistä edelleen, ei kuitenkaan vielä 3-kuisen pennun kohdalla kannata luovuttaa ;)

Namiruudut menee nyt 15 ruudussa. Ruutuja on tehty erilaisille pohjille (nurtsia, lehtiä, multaa jne.) pyrkien matalaan kasvustoon. Eri pohjilla koira on työskennellyt samanlailla. Tällä hetkellä koira keskittyy hyvin eikä juurikaan liiku ruudun ulkopuolella. Se on ahneena koirana ehkä vähän liian hätäinen, mutta eiköhän se toistoilla tasotu. Tavoitteena on kevääseen mennessä saada sata kasaan. Eli tahtia pitäisi kiristää, etenkin mikäli lunta saadaan talveksi.

Dot on käynyt eri paikoissa. Se on vieraillut toko- ja agikisoissa sekä ollut mukana kauppakeskuksissa ja lentokentällä. Se vaikuttaa alustavarmalta. Se menee itsenäisesti ritilöille ja pellille kävelemään eikä liukkaat lattiat ole olleet mitään. Myöskin liukuovet on pennun mielestä ihan normaalia. Eläinkaupassa se oisi luonteensa mukaisesti syönyt suoraan hyllystä :p

Tädit on nyt pehmennetty täysin. Sara ja Rinna leikki paljon keskenään ennen pennun tuloa ennenkin ja nyt on Dot otettu mukaan. Se vaan, että kolmen koiran kanssa on usein se kolmas pyöräkin mukana. Dotin ollessa kolmanetena se osaa vaatia huomiota haukkumalla, Rinna esittää ettei sitä ois kiinnostanutkaan ja Sara on kaikista säälittävin. Se kulkee ympäriinsä lelu suussa. Parillinen määrä koiria ois vissiin se ideaalimpi (enkä sano, että yksi vielä lisää!). Dot on myös tavannut paljon muita koiria, erinäköisiä ja -ikäisiä. Se tykkää kaikista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti