tiistai 18. huhtikuuta 2017

Nose Work

DOT kävi jo talven puolella viisi kertaa nose work -kurssia. Ekalla kerralla ensin koirien annettiin etsiä nameja pahvilaatikoiden päältä ja reunustalta. Näin pahvilaatikoista tehtiin mielenkiintoisia. Dotilla on vahvaa (palkittua) taipumusta kiipeillä kohteille, joten tätäkin nähtiin :p Namien etsinnän jälkeen lisättiin haju (eukalyptus hydrolaattimuodossa) huopatassulla kiinni yhteen laatikkoon ja hajulähteen viereen laitettiin namppaa. Namin löytymisen ja syömisen jälkeen jatkettiin vielä koiran kiinnostuksen merkkauksella ja palkkauksella hajulähteen lähelle.

Tarkkana sai olla, että merkkasi juurikin haistelun. Isommat muut ehdotelmat (kuten laatikoiden päälle kiipeäminen) osasin jättää huomioimatta, mutta ne kaikki muut pienet koiran eleet ja maneerit oli välillä vaikea erotella. Roskakäytöksen jatkuessa liian kauan koirat laitettiin tauolle huilimaan, ettei väärä käytös yleistyisi. Uudella yrityksellä usein väärä käytös jäikin jo pois, kunhan sen vain siihen reagoi tarpeeksi ajoissa.

Kolmannella koulutuskerralla laatikoiden määrä kasvatettiin kolmesta-neljästä kuuteen ja siitä ylöspäin määrän kasvattaminen oli helppoa. Määrällä ei ollut enää merkitystä. Ensin käytössä oli Ikean laatikoita, sitten litteitä pizzalaatikoita. Kokeiltiin myös materiaalina muovikoreja sekä erimittaisia hajun seisotusaikoja.

Haluaisin saada Dotille ilmaistuksi pitkän nenäkosketuksen, mutta jo muutaman treenikerran jälkeen Dot alkoi tarjoamaan ilmaisuksi maahanmenoa. Palkkailin siitäkin. Nenäkosketus on tällä hetkellä pelkkää nokintaa.

Neljättä koulutuskertaa videolla. 


Dot kävi tänään toista kertaa uimakoulussa. Ja toista kertaa ylipäätänsä ko. paikassa. Se veti nelin tassuin sisälle. Ja vinkui altaalle pääsyä odotellessa. Tässä vaiheessa laitettiin stoppia hätäilylle nameista luopumisen avulla. Altaaseen koira meni mistä vain eikä liukastumiset reunuksilla näyttänyt haittaavan. Piti ihan pidellä välillä koirasta kiinni, ettei se olisi singonnut vaan veteen. Se loikki veteen ihan vaan omaksi ilokseen ja oli kyllä aika transsissa asiasta. Doo ui koko puolituntisen nyt ilman liivejä. Pääasiassa sen tyyli oli hyvä, mutta kiirehtiessään se alkaa roiskimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti