sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Hookooblues

Jos jännittää likaa, niin...
 
RINNAN kanssa käytiin uusinta kakkosen hakukokeesta. Koe oli Spl Röykäön koe Nurmijärvellä. Kokeen tuomarina oli Heidi Helin. Koe oli kuuden koirakon koe kahdella kolmosen, yhdellä kakkosen ja kolmella ykkösen koiralla. Ennen koetta treenit on olleet treenejä, joissa ei ole oikeastaan ollut mitään ajatusta. En halunnut muuttaa koiran toiminnassa mitään edelliskokeen ja tämän kokeen välillä. Ainoastaan päätin muuttaa omaa toimintaani ja olla huutelematta koiraa koko ajan. En tiedä miksi edellisessä kokeessa huutelin koiraa koko ajan, sillä en niin treeneissäkään tee. Jossain vaiheessa on toki vahvistettava maalimiesmotivaatio huippuunsa siten, ettei koira tule maalimieheltä pois, vaikka mitä tekisin. Sitä en kuitenkaan lähtenyt nyt tähän väliin työstämään.

Ensin suoritettiin maastot. Rinnan hakusuoritukseen meni aikaa 11 min ja sinä aikana tehtiin kuulemma 15 lähetystä. Kaikki kolme maalimiestä löytyi. Ilmaisuista tuli haukun katkomisesta huolimatta täydet. Työskentelystä vähennettiin 8 pistettä. En saanut Rinnaa lähtemään tarpeeksi syvälle vastatuuleen tyhjille kohdassa, jossa polku katkoi aluetta, vaikka yritin monesti. Näitä on nähty treeneissäkin, joten ongelmaan päästään käsiksi kyllä. Hallinta oli aika hyvää. Rinna kulki hyvin mukana, jonkin kerran tosin se oli painella suoraan keskilinjan yli, vaikkei yliheittoja ole edes juurikaan treenattu. Koira ei väsynyt suorituksen aikana, vaan paineli samaa vauhtia koko radan. Esineruutukin meni samaa vauhtia. Siihen meni aikaa vain 50 sek! Eli maastosta pisteitä saatiin 192.

Rinna oli ollut tosi kiva maastossa ja sen vastapainona tottis oli kamalaa. Koira huusi jo kentälle mennessä ja ääntä mahtui paljon suoritukseen. Se kuitenkin teki mitä käskettiin eikä isoja liikevirheitä tullut. Makuu sujui yllättäen ongelmitta kaaottisesta mielenlaadusta huolimatta. Siitä erinomainen. Seuraaminen ei ollut yhtään seuraamista. Rinna huiteli kontaktittomana edellä tai sitten räksytti suoraan silmiin katsoen. Pisteitä tuli kuitenkin jokunen, sillä arvosana kaikesta huolimatta oli tyydyttävä. Kaikissa seuraavissa liikkeissä valmisteleva seuraaminen oli ihan kanalaa. Rinna vaan haukkua paukutti minulle. Tästä mielentilasta huolimatta se kykeni tekemään kaikki jäävät ja luoksetulon. Ne oli arvosanoiltaan erittäin hyviä. Noudoissa näkyi koiran mielentila kapuloiden pureskelussa. Se myös tiputti kapulan hyppynoudon luovutuksessa, jonka sitten se itse korjasi. Hyppynouto oli hyvä, muut erittäin hyviä. Eteenmenossa Rinna alkoi hidastaa juuri käskytyshetkellä, josta syystä erittäin hyvä. Pisteitä kaikkine vähennyksineen kuitenkin yllätäen ihan 88. Lopputulemana siis ykköstulos 280 pisteellä ja koulari HK2!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti