maanantai 13. marraskuuta 2017

Rallia

Sunnuntainta SARA kisasi rallya Lappeenrannassa. Tuomarina oli Taru Leskinen. Koe oli KnowHaun järjestämä Etelä-Karjalan Koiraurheiluhallissa. Halli oli pieni ja hallissa sai olla vain suorittavien koirien lisäksi kaksi koiraa kerrallaan. Samassa autoseurueessa oli osallistujia muihinkin luokkiin, joten oltiin reissussa koko päivä. Mestari oli luokista viimeisin. Viitisen tuntia tapettiin aikaa kisapaikalla ennen kuin päästiin halliin asti. Lämppäilyt ja viime hetken treenit hoidin pääasiassa ulkona. Halliin tultiin kahta koirakkoa ennen, kuten sääntö oli. Sarppa ottaa helposti ympäristöstä häiriöitä ulkona, mutta hallit on sille yleensä helppoja eikä nytkään ongelmia ollut, vaikka tykkäisin kyllä hengailuttaa koiraa pidempään kisapaikalla ennen suoritusta koiran väsyttämiseksi.Jännitys ennen omaa vuoroa nousi taas ihan hyviin sfääreihin, mutta suoritusvuoron tullessa olin sinut jännityksen kanssa. Pystyin keskittymään siihen hetkeen, kunnes... Varmistelin liikoja oikealla puolen seuraamisesta istumaan jäämistä ja siksipä Sarppa varasti seuraamaan! En keksinyt, miten ko. kyltti uusitaan ja jatkoin rataa. Onneksi, sillä ko. kylttiä ei voi kuulemma uusia. Eli tästä -10 ja turhasta varmistelusta vielä ohjaajavirhe, -3. Tämä sählinki jatkui vielä pari seuraavaakin kylttiä ja näkyi liikoina kierroksina koirassa. Pistemenetyksiä ei tullut tässä lisää, mutta koiran mielentila ei ollut ideaali ennen kuin sain itseni taas varmaksi. 

Pari pistettä meni vinouksista, 2 x -1. Koira oikealla istu-seiso-maahan Sara ei onnistu juurikaan pitämään rintamasuuntaa vaan kääntyy minuun päin. Nyt Sarppa oli ihan reilusti vinossa, mutta silti vain pisteen menetys. Tämä on treenilistalla. Toinen vinous oli 270-asteen käännöksessä oikealla koiran seuratessa oikealla. Mulla ei ole näissä oma askellus selvillä. 

Miinustelujen jälkeen pisteitä jäi 85 ja sillä tuli sija 2./11. Tuomarin kommenttina oli "Vähäks siistii!" :D Mentiin rata vissiin aika haipakkaa, 1 min 54 sek.

2 kommenttia: