sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Ex tempero EK1

Pari päivää ennen koetta huomasin ilmoituksen, jossa kerrottiin lähistöllä pidettävässä EK-kokeessa olevan vielä tilaa. RINNAN kanssa on treenattu EK-juttuja, mutten nyt vielä ajatellut kokeeseen mennä. Kuitenkin kiinnosti ajatus rennommasta koesuorituksesta tottiksessa sekä ylipäätään nähdä mitä EK-kokeessa tapahtuu. Ei siis paineita :D 

Koe oli Rotikkayhdistyksen Uudenmaan jaoston järjestämä kuuden koirakin koe, mutta kokeeseen oli ilmottautunut vain kolme koirakkoa: kaksi kakkosluokkalaista ja me. Tuomarina oli Anni Rytkönen. Talkooporukkaa oli tasan neljä, mutta hyvin ne veti! Päivä oli hellepäivä.

Ensimmäisenä tehtiin tottis Petikon kentällä. Päätin antaa paljon apuja saadakseni koesuoriutumista siistiytymään. Seuraamisessa  ja myös kaikissa valmistelevissa osuuksissa tein ylimääräisiä pysähdyksiä ja annoin surutta lisäkäskyjä. Seuruutin tällä kertaa myös kaikki siirtymät. Seuraamisessa Rinna piti näin paikkansa, mutta kontakti puuttui monissa kohdissa. Liikkeestä istumisessa se hyppäsi käskyn käytyä eteenpäin ja jäi seisomaan. Uudella käskyllä se istui. Seuraamisesta, liikkeestä istumisessa ja maahanmenoa luoksetulon kanssa arvosanaksi tuli hyvät kaikista. Kaikissa noudoissa pääsi ääntä. Koira myös piti kapulaa rauhattomasti luovutusasennossa, joissa viivytin kapulan ottoa kunnes pito oli rauhallinen. Kaikki noudot oli erittäin hyviä. Eteenmenoa ei ole nyt tehty kuin kokeissa, joten ei ihmekään, että koira ennakoi maahanmenon. Uudelka käskyllä se jatkoi matkaa. Tästä tyydyttävä. Paikkamakuu vaati kaksi käskyä maahanmenon ja kolmannen annoin vielä varmuuden vuoksi koiraa jättäessä. Rinna pysyi kyllä maassa, mutta oli ryöminyt! Arvosana tästä esityksestä vielä hyvä. Tottispisteet oli 87.

Haku oli seuraavana. Alue oli kallioinen ja välillä oli vaikeaa saada koiraa uppoamaan taakse asti. Työskentelystä pisteitä siksi 15. Eka maalimies oli puolivälissä ja toka lopussa. Ilmaisuista eka pätki ja toka vielä enemmän, pisteet 8 ja 6. Rinnallahan on helposti taukoava haukku ja helteessä vielä tauokkaampi. Yhteensä pisteitä hausta 59.

Esineruudussa koira ei olisi voinut paljoa paremmin toimia. AIkaa meni 52 sek ja kaksi esinettä oli kädessä. Itse liikuin huomaamattani koiraa kohti sen tuodessa esinettä ja tästä miinuspiste. Pisteitä siis 29.
   
Tarkkuusruutu oli aika korkeaa varvikkoa. Rinna poistui välillä ruudusta, mutta palasi takaisin käskystä. Lisäksi se pissasi ruutuun :p Esineenä oli poletin pidin. Aikaa meni sen löytymiseen noin 2,5 min. Pisteitä tällä esityksellä 17. Rutiineissa on vielä puutetta. Rinna ei nimittäin pysy vielä treeneissäkään hyvin alueella. Lisäksi vaivasi liian hyvin onnistunut nesteytys :p

Pudotetussa Rinna ei yhtään tiennyt mitä oli tullut tekemään. Mulla oli vaikeuksia saada se kulkemaan nätisti vierellä, sillä se oli vain menossa kovasti eteenpäin. Vielä vaikeampaa oli saada koira käännettyä ympäri. Vaati useita käskyjä saada koira sivulle nenä toiseen suuntaan. Lähetyksellä koira paineli sivuun. Otin harkitun nollan ja kutsuin koiran takaisin lähetysasemiin. Uudellakaa lähetyksellä se ei ymmärtänyt lähteä jälkeä takaisin päin vaan edelleen paineli jonnekin sivusuuntaan. Ei ole ihme, ettei koira osaa, sillä tämän vuoden eka treeni tehtiin perjantaina eikä kokonaisuudessaan ole tätä treenattu kuin korkeintaan sormilla laskettava määrä. 

Jäljen Rinna nosti epävarmasti. Se lähti ensin oikeaan suuntaan, sitten taaksepäin. Näin koirasta epävarmuuden enkä lähtenyt perään ennen kuin koiran meno oli varmaa. Janapisteitä siksi 16. Kaikki kepit löytyi varmasti. Jälkipisteitä siis 56.

Loppujen lopuksi 248 pisteellä kakkostulos ja koulari EK1! Kokonaisuutena mukava kokemus. Mennään toistekin :D


Illan viettoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti