perjantai 5. huhtikuuta 2019

Ihan kiva koe

Sunnuntaina käytiin RINNAN kanssa tokokokeilussa. Tiedossa oli jo, ettei osaaminen riitä ykköstulokseen, mutta oli silti kiva käydä haistelemassa kisatunnelmia. Rinna oli tosi kivan oloinen kehässä. Se tuli kehään kanssani joka kerta hyvässä hengessä. Kertaakaan se ei muuttunut kehäviivaa ylittäessä. Itsellä oli aika varma olo kehässä eikä yllätyksiä ei tullut. Liikevälejä mietin aiemmin, mutta kokeesta ne ei jääneet mieleen, mikä kertoo siitä, että ne meni hyvin huomaamattomasti.

Tuomarina oli Kaisa Poutanen. Aika realisti tuomarointi. Pisteytykset kirjasin virhekeskeisesti. Oikeasti liikkeissä oli paljon hyvääkin, mutta kirjasin itselle ylös treenattavat asiat kokeesta. Liikkeet tehtiin kolmessa osassa. Ensin yksilöliikkeet kahdessa osassa ja sitten paikallaanolot lopuksi. 

Ekassa setissä:





Kiertonouto   7
Haukahdus noutoon lähtiessä. Vinosti eteen ja sivulle. Vinot asennot on ihan turhia pistemenetyksiä, ne kuntoon!

Zeta   6 ½
Rinna ei edelleenkään keskity seuraamiseen zetassa. Asennot tuli oikein, mutta koira saisi olla keskittyneempi, jolloin asennonotot olisi nopsemmat. Vikassa asennossa Rinna alkoi haistelemaan maata, josta kielsin ja Rinna pyörähti ohi mennessä seuraamaan mukaan.

Ohjattu nouto   8
Haukahdukset noutoon lähtiessä. 

Kaukot   6
Seiso-istu-vaihdossa koira tuli aika paljon eteenpäin, muut vaihdot se teki hyvin. Tää on vielä osaamattomuutta. Harmillisesti mielentila oli koiralla vääränlainen ja se vinkui liikkeen ajan, etenkin poiskävellessä koiran luota.

Toisessa setissä:



Luoksetulo   8
Huonot pysäytykset.

Ruutu   5 ½
Rinna oli selkeästi tekemässä ohjattua noutoa, ei ruutua. Sain sen hyvin ympyrään, mutta siitä koira lähti takaviistoon. Uudella käskyllä se löysi ruutuun. Haukkua tuli molemmissa lähdöissä. Ruudussa koira ei mennyt maahan ekasta käskystä. Ruutua on tehty paljon siten, että koira jää seisomaan sinne, sillä siinä asennossa erotan siitä parhaiten mielentilan (hyvässä asennossa se pystyy seisomaan liikkumatta kävelyn ajan, huonossa ei). Välillä pitäisi kuitenkin koiraa käskyttää eri asentoihin.

Seuraaminen   8
Alku oli huonoa, koira ei kulkenut kunnolla mukana ja äänteli. Seuruun pidetessä Rin keskittyi paremmin eikä äännellyt enempiä. Hidas vauhti oli paras, juoksu huonoin. Peruutusasento voisi olla suorempi.

Tunnari   9
Rinna oli aika pätevä! Vino loppuasento.

Lopuksi paikallaanolot:



Istuminen   10

Makuu ja luoksetulo   10
Hidas maahanmeno, mutta pääasia, että ylipäätäänsä koira meni maahan.

Tulos: EVL2, 240,5 p. ja sijoitus 2./7. Vain kaksi luokasta sai tuloksen.

Lisää treeniä ja uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti