perjantai 3. toukokuuta 2019

Aussievkl

Viime lauantaina kisattiin rally-tokoa SARAN ja DOTIN kanssa aussieden rotumestiksissä Liedossa. Ensin oli edessä mestariluokka. 



Jännitin Sarpan suoritusta, sillä edellisistä kisoista oli lähemmäs puoli vuotta aikaa eikä edes sinä aikana olla juurikaan edes treenattu. Lisäksi jännitin täyskäännöskylttejä, joilta saattaisin kääntyä väärään suuntaan :p Turhaan jännitin, sillä suoritus meni hyvin! Sara oli aika hyvässä mielentilassa. Hieman sillä oli kuuntelemattomuutta ja jouduin uusimaan yhden kyltin koiran lähdettyä edestä puolen vaihdon sijaan kiertämään minua ympäri. Uusinnalla se sujui hyvin. Lisäksi yksi piste meni oikean puolen vinosta perusasennosta. Eli jäljelle jäi mukavat 96 pistettä, joilla irtosi kisan kolmas sija sekä parhaana aussiena rotumestaruus. Sarppa siis uusi viime vuotisen mestaruutensa.



Suoritusten välillä oli muutama tunti. Ehdin ottaa Dotia useaan kertaan halliin hengailemaan. Se oli sopivasti väsytetty ennen vuoroa. Minä sen sijaan olin liian väsynyt :p Dot hoiti hommansa ihan hyvin, mutta itse en keskittynyt. 



Askelluskyltin (8.) uusin, sillä en muistanut, kuinka monta askelta olin ottanut! Ihan turha uusinta! Toinen virhe tapahtui viimeisellä kyltillä ennen maalia. Eteentulon jälkeen Dot hyppäsi vasten ja haukkasi hihnaa. Palkkaamattomuutta pitää treenara lisää, muuten Dot alkaa palkkaamaan itse itseään. Sellaista sattuu vielä Dotin kanssa, mutta jatkoin matkaa ja päätin kuitenkin uusia kyltin liian myöhään. Siitä siis hylkäys :( Eikä ollut edes eka kerta, kun uusin kylttiä liian myöhään :( No jos jotain positiivista, niin koira oli keskittynyt tekemiseen ja päästään ottamaan seuraava kisa ulkotreeninä. Ilmoitin siis Dotin jo ulkokisoihin parin viikon päähän.

Sunnuntaina jatkettiin aussiekisoja ja kisattiin Dotin kanssa ASCA-aksaa kuuden startin verran kaikilla tyyleillä. Ekana oli hyppyradat, joissa päätin keskittyä treenimielellä eli otin riskillä aloitukset 3-4 hypyn päästä kutsuen. Näissä Dotille tulee usein kiire ja rimppa tippuu. Nyt ei tullut yhtään rimaa näissä kohdissa, mutta ekalla radalla ohjasin koiran yhden hypyn väärälle puolen ja toisella tuli yksi rima keskeltä rataa. 



Toisena oli gamblersit. Onnistuttiin gamblerosuuksissa ja tehtiin kaksi hyväksyttyä tulosta. Näin Dot sai tittelin opeluokasta ja siirtyi elite-luokkaan!



Vikana oli vielä agiradat. Nämäkin meni ihan mukavasti, mutta molemmilla kerroilla Doo juoksi väärän radan. Ekalla se valitsi putken puomin sijasta, mitä on näkynyt treeneissäkin eli putki on syrjäyttänyt puomin Dotin arvoasteikolla. Toisella radallakin putki veti ja koira meni väärässä välissä tyrkyllä olleeseen putkeen. Kepit ja kontaktit toimi aika hyvin.



Radalla minulla oli siis kiva koira. Se toimi kuten treeneissäkin eli se, mitä se ei osaa ei toiminut, mutta sen minkä se osaa treeneissä, se osasi myös kisatilanteessa. Sen sijaan kisapaikalla muuten mulla oli käsissä kamala koira. Se raivosi lähes kaikille koirille. Onneksi Dot on niin pieni kooltaan, että se on helppo napata syliin ja kantaa paikasta toiseen :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti