torstai 30. toukokuuta 2019

Kokeeksi

Osallistuttiin RINNAN kanssa HSKH:n ulkokokeeseen perjantai-iltana. Tuomarina oli Susa Berghäll. Koetta aikaistettiin, joten Rinna sai tulla mukaan työpäiväksi. Kokeessa oli 12 EVL-koiraa. Rinna oli viimeinen, joten odottelua tuli koepaikallakin. Rimpan mieli oli sopiva, vastaanottavainen. Eli väsytys oli sopiva. Kaikki liikkeet tehtiin kerralla, mikä on nykyään aika harvinaista.

Luoksetulo   8
Pysäytin aivan liian aikaisin koiraa. Onneksi se pysähtyi huonosti, ettei virhe korostunut :p

Tunnari   9,5
Luovutus oli vino. Eteentulot on kaiken kaikkiaan nyt huonontuneet. 

Zeta 6,5
Seuraaminen lähti huonosti. Zetassa on edelleen vireongelmaa. Seuraaminen tasaantui liikkeen edetessä, mutta vikan makuun sijaan koira pysähtyi istumaan.

Kaukot   10
Hienot!

Ruutu   0
Rinna juoksi ensin ruudusta yli. Korjasin, mutten ollut varma oliko se jo sisällä, joten korjasin toisenkin kerran. Tuplakäsky maahan. Eteenmeno oli hyvä.

Seuraaminen   8
Kaavio aloitettiin samasta kohtaa kuin ruutukin. Rinnalla oli vähän väärä mielentila alussa, mutta se parani kaavion edetessä. Edelleen koira edistää ja sen seurauksena myös peruuttaminen oli huonoa. Ei ääntelyä. 

Kiertonouto   0
Rinna jämähti oikeaan kapulaan, kun noudettava oli vasen. Sain vielä korjattua, mutta siitä kulmasta tullessa koira tuli hypyn ohi.

Ohjattu nouto   9,5
Rinna selvästi ajattelu merkin taakse pysähtymistä, sillä se ei edennyt niin suoraviivaisesti vaan vähän lenkitti merkin taakse. Haukahdus tuli noutoon lähtiessä.    

Paikkikset tehtiin kolmessa ryhmässä. Rinna oli vikassa. 

Istuminen   10
Paikkamakuu ja luoksetulo   8
Tuplakäsky maahan.

Ja tällä suorituksella pisteitä 208,5 ja EVL3.

Kehässä oli hyvä olla Rinnan kanssa. Oli kotoisaa eikä jännittänyt. Rinna on tasoittunut luonteeltaan eikä enää jännitä, miten korkealle koiran kierrokset voi nousta. Se tiesi liikkeet ja sama vire säilyi koko ajan. Liikevälit toimi hyvin. Sosiaalinen palkka toimi myös hyvin. Rinnalle riittää tekeminen ja siitä ansaittu hyväksyminen palkaksi. Rinnan kanssa on ollut kiva treenata ja sama fiilis säilyi kokeessakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti