tiistai 5. marraskuuta 2019

Ihmisen mieli

Lauantaina tein eläinkokeita RINNALLA ja kisasin sen kanssa kaksi tokokoetta samana päivänä. HSKH järjesti samalle päivälle sekä aamu- että iltakokeen. Ensimmäisessä tuomarina oli Mari Väänänen ja toisessa Harri Laisi. Kokeiden välillä oli aikaa kahdeksan tuntia, joka oltiin koko ajan menossa (mm. treenaamassa ja lenkillä). Tarkoitus oli pitää Rinna kiireisenä väliajalla. 

Yleensä aina jännitän kisoja. Nyt aamukokeen ekassa setissä en jostain syystä jännittänyt ja Rinna oli oikein kivan tuntuinen. Jostain syystä sitten keräsin jännityksen viimeiseen settiin ja Rinna oli oikein vinkuisa. Olen toki tiennyt, että Rinna peilaa niin mun mieltä, mutten ole ajatellut kuinka onnistuisin vaikuttamaan omaan mieleeni. Olen vain aina hyväksynyt sen, että jännitän. Mitä jos tilannetta voisikin muuttaa? Tämä niin selkeä ero sai ajatusta liikkeelle. Jatkossa aion panostaa enemmän mielen hallintaan. Illan kokeessa olikin päätavoittaanainen tutkia omia olotiloja. Noin muuten kaksi koetta samana päivänä lisäsi Rinnan haukkuisuutta, kadotti kontaktin perusasennossa ja seuruussa melkolailla kokonaan.

Molemmissa kokeissa ensin tehtiin paikallaanolot ja sitten yksilöliikkeet kahdessa osassa.

Paikallaan istuminen 10

Makuu ja luoksetulo 10 
Hidas maahanmeno.Ruutu 6
Haukahdus ruutuun lähtiessä. Ruudussa koira meni suorilta maahan. Sivulletullessa se meni vähän ohi.

Tunnari 0
Kapulat oli H:n muodossa. Rinna jäi looppaamaan eikä löytänyt oikeaa kapulaa keskeltä. Aika pitkään se jaksoi, mutta sitten toi vaan jonkun.

Seuraaminen 7,5
Alkuun koirasta pääsi ääntä. Askeleissa oli vinoutta ja yksi kiepsahdus ohjaan ympäri käännöksessä. Jälleen alku oli hankalaa, mutta loppua kohti seuraaminen parani. 

Kaukot 5,5
Rinna vinkui mun jätettyä koiran. Se piti myös tassua allaan makuissa. Ekaan vaihtoon (m-i) tarvittiin toinenkin käsky. Yhdessä seisomaannousussa Rin tuli reippaammin eteenpäin. Zeta 8,5
Asennot oli oikeat, muttei mitenkään nopsat. Seuraaminen oli rumaa. Vinkui alussa.

Kiertonouto 7
Rinna vinkui kapuloita vietäessä. Kierrossa se kaarratti. 

Luoksetulo 8
Rinna vinkui koko matkan mun kävellessä poispäin koirasta. Stoppi valui.

Ohjattu nouto 0
Rinna vinkui jälleen alussa. Merkille se vielä pääsi, mutta sitten kuppi meni nurin. Se ei seurannut ohjausta, vaan meni väärälle kapulalle. Lopulta sain sen takaisin merkille, josta uudella yrityksellä oikea suunta löytyi.

Tulos: EVL3, 194 p. ja sij. 5/6.


Istuminen 10

Makuu ja luoksetulo 8
Kaksoiskäsky maahanmenoon.


Tunnari 9
Koira oli vähän hätäinen kapuloilla, mutta oikea löytyi. 

Ruutu 8
Lähtöhaukku pääsi sekä ympyrään että ruutuun mennessä. Ruutuun koira päätyi takaa sisään. Ei optimi, mutta hyvin koira korjasi. Sivulletullessa Rin meni taas vähän ohi ensin.

Seuraaminen 8
Ihan luokatonta. Oli haahuilua, jopa kerran nenä meni maahan.

Ohjattu nouto 8
Kapulallemenohaukut.


Kaukot 9,5
Epäpudas vaihto s-i. 

Luoksetulo 9,5
Ei ihan täsmällinen.

Zeta 9
Ruma seuruu edelleen.

Kiertonouto 8
Lähtöääntä. Lisäkäsky hyppyyn varmuuden vuoksi.

Tulos: EVL1, 278 p. ja sij. 3/8. Tiktak! Samaan pakettiin mahtui tällä kertaa paljon hyvää. Liikkeitä pitää vahvistaa lisää, että toimisi huonommassakin mielentilassa. Ennen kaikkea pitää edelleen paneutua mielentiloihin, sekä ohjaajan että koiran.

2 kommenttia: