perjantai 14. helmikuuta 2020

Dotin tokot

Viikonlopun treeneissä DOT teki ekaa kertaa liikkuroidusti avoimen luokan tokoliikkeet. Dot näytti hyvin realistisen kuvan tämän hetken osaamisestaan. 
  • Kierrossa Doo harhautui tutkimaan muita merkkejä. Näitä ei ole juurikaan treeneissä ollut aiemmin häiriönä. 
  • Liikkeestä jääviä Dot ei ole juurikaan tehnyt vielä seuruusta. Itse asiassa nyt se teki seisomisen ekan kerran ilman apuja seuruun yhteydessä. Aika hyvin!
  • Hyppyliikkeen kanssa on nyt jo historiaa alokasluokasta lähtien. Se sujuu.   
  • Kaukoissa treenataan vasta tekniikkaa ihan läheltä. Nyt tein aivan liian vaikean asetelman koiralle siihen nähden. Tuli tuplakäskyä ja tekniikka oli huono.
  • Seuraamisessa Dot otti toisesta koirasta häiriöitä. Kaavion alussa se yllättyi koirasta, vaikka toinen oli ollut siinä koko ajan. Kaavion aikana Dotille sattui muitakin stipluja ja sen vire oli vääränlainen. Jouduin kaavion jälkeen auttamaan koiraa ottamalla käsikosketusta ja luopumista. Nämä olisi pitänyt tehdä jo aiemmin.
  • Noutotreeneissä on keskitytty lähinnä kapulan pitoon. Oisi näköjään aihetta treenata muutakin.
  • Ruuduunmenoa ilman apuja Dot on tehnyt vasta joitain kertoja. Hyvin se ruutuun juoksi, mutta meni takalaidasta yli. En lähtenyt korjaamaan, sillä takaapäin ruutuun oikeaan paikkaan korjaaminen on Dotille vaikeinta. 
  • Luoksetulossa Dotilla on välillä vaikeuksia jarruttaa. No ei ollut nyt :p

Kaikessa olisi siis vielä tekemistä. Seuraaminen tarvii liikkeistä eniten treeniä. Dot osaa seurata hyvinkin, mutta tämä on liikkeenä eniten keskittymistä vaativa ja vähiten häiriöitä kestävä. Samalla se on myös liikkeistä pisimpiä. Ongelmana myös
on kuplan puuttuminen. Dot huomaa kaiken muunkin eikä se ole vain minun kanssa hommissa. Joudun houkuttelemaan sen alun perusasentoihin enkä luota siihen siirtymissä. Nämä toivoisin tapahtuvan koiran aloitteesta. Dotin nenä eksyi useammankin kerran mattoon. En tiedä, oliko matossa oikeasti jokin hyvän haju vai näyttikö Dot vaan signaaleja. Dotin kanssa on enempi piiperretty paloja kuin kokonaisuuķksia. Se ei myöskään ole tehnyt kovin paljoa liikkeitä liikkuroituina. Seuraavana on siis vaihe kasata isompia paloja ja lisätä häiriöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti