tiistai 11. helmikuuta 2020

Kuilu

Agilityssä mulla on isona ongelmana se, ettei rataantutustuminen ja suorittaminen vastaa toisiaan. Niiden välillä on iso kuilu. Rataantutustumisen jälkeen saattaa olla varmakin fiilis, mutta sitten radalla tulee sellainen olo kuin ei olisi koko rataan edes tutustunut. En oikein saa itsestäni kiinni mistä tämä johtuu.

Kokeilin kisata vain yhtä starttia per kisa DOTIN kanssa. Jos vaikka keskittyisin paremmin ja antaisin itsestäni parasta. Ekalla kerralla viikko sitten ei onnistunut. Alussa vielä ohjasin, mutta sitten vain lopetin ohjaamisen enkä enää hylkäyksen jälkeen saanut koottua itseäni.  


Samaa yhden radan taktiikkaa kokeilin toisenkin kerran viime viikonloppuna, mutta edelleenkään mikään ei muuttunut. Taas alun jälkeen ohjaus vaan loppui enkä virheiden jälkeen enää saanut itseäni kuriin. Nyt jopa unohdin radankin :pArgh. Turhauttaa niin paljon, kun en saa itseäni toimimaan paremmin. Dothan on ihan super, mutta valitettavasti se toimii juuri niin hyvin tai huonosti kuin ohjaan sitä.

3 kommenttia:

 1. Mentaalitreenitkin tai luento voisi olla hyvä. Ottaa yhden tavoitteen, missä voi onnistua. Väliä miten muuten meni. Ja kyllä ne ajankanssa helpottaa, alkuun ajatus saattaa katketa radalla tai ajatukset karata, mutta keskittyminen helpottuu kyllä ja unohtaa silloin miettiä epäolennaisia kesken lyhyen suorituksen. :) Mun mielestä on helpompi, kun startteja on 2-3. Ekassa saattaa varmistella, mutta sitten saa vähän enemmän luottoa. Lisäksi pakottaa mielikuvaharjoittelemaan kisarataa esim 5 kertaa, joskus ei ehdi kuin paristi tai pätkiä. :) Radoista pitää ajatella vain positiivisesti ja kääntää virheet -> miten tehdään oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aikoinaan Saran kisatessa ollutkin mentaaliluonnoilla ja -koulutuksissa. En vaan tiedä, mitä sen jälkeen on tapahtunut. Nyt on niin paljon vaikeampaa :p

   Poista
 2. Pitää kerrata ne jutut ja tehdä harjoituksia Dotille. Mulla on kansio, missä on materiaalit ja pitää välillä kertailla. :D

  VastaaPoista