tiistai 28. tammikuuta 2020

Nenäilyt

Viime vuoden puolella DOT palasi noseharrastuksensa pariin. Vuoden parin tauko ei tuntunut missään vaan koira muisti mitä tehdä ja työskenteli kuten ennenkin. Tokikaan pitkä tauko ja muutenkin harvat treenikerrat ei ole tuoneet kunnon osaamista ja varmuutta. Se kuitenkin tietää mitä haetaan ja ilmaisee niin hyvin kuin tällä hetkellä osaa. Ilmaisu ei ole vielä sellainen kuin haluaisin, mutta työstetään. Tällä hetkellä alhaalla olevilla piiloilla Dot menee kohteen viereen makuulle. Tämä tuli koiralle aika automaationa jälki-ilmaisujen myötä. Lisäksi tarkennukseksi olen koiralle opettanut nenäkosketusta kohteeseen. Se onnistuu tällä hetkellä lyhytaikaisesti sinne päin, joten tätä treenataan. Paikallistamisissa Doo on välillä malttamaton ja tarjoaa maahanmenoa ennen aikojaan. Kohteen puuttuessa se kuitenkin jatkaa itsenäisesti etsintää. Tällä hetkellä on lähinnä tehty laatikoita ja muuta sisäetsintää.

Dot on päässyt myös hakutreeneihin ja etsimään esineitä. Kummassakaan sillä ei ole montaa treeniä alla. Esine-etsinnästä se tuntuu motivoituvan hyvin. Se tykkää käyttää nenää ja kun etsittävinä käyttää iki-ihania sukkia, niin Dot on myyty. Haussa Dotin varautuneisuus näkyy. Vierasta maalimiestä se haukkui lähestyessään, mutta päätti itse kuitenkin mennä maalimiehen luokse aterioimaan. Tähän tarvii vaan toistoja, niin uskon koiran pääsevän yli näistä.

Noin muuten Dotilla on huonon käytöksen kausi menossa :/ Aiemmin pahin kausi on ollut ennen juoksuja, mutta viime juoksujen edellä se oli mukava. Nyt pahan käytöksen kausi on sijottunut juoksujen jälkeen. Sen käyttäytymisen ailahtelevuus tuntuu olevan hormonihin kytköksissä ja sterkka on suunnitteilla. Tällä hetkellä Dot räyhää helposti ihan kaikelle, niin ihmisille, eläimille, äänille kuin tyhjällekin. On rankkaa olla Dot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti