keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Hyppelyä ja kepitystä


Ennen tokokoulutusvuoroa käytiin Purinalla. SARALLE hyppytekniikkaa, perussarja viidellä okserilla. Ensin rimat 20 ja 30 cm. Aikaa on viime hyppytreeneistä ja se näkyi. Jotenkin vaikealta näytti suorittaminen. Laskin rimat tasaoksereiksi ja tehtiin pari niitä ennen kuin laitoin takaisin alkuperäiseen korkeuteen. Ihan ok, paras suoritus oli kuitenkin vika kerta valeoksereilla, jolloin hyppysarjan jälkeen sai painella putkeen. Kertaalleen Sas hyppäsi kerraalleen kaksi viimeistä okseria. Se korjasi suoritustavan kuitenkin itse seuraavalla kerralla. Sara teki myös keppejä. Keskityttiin itsenäiseen kepittämiseen. Ensin kokeilin kepeillemenoa niin, että sijotuin lähtöasetelmiin kymmenisen metriä keppien sivuun. Ei onnistunut ilman palloa keppien lopussa. Onnistui myös niin, että lähdettiin yhtämatkaa keppien alusta, mutta koiran pujotellessa siirryin sivusuunnassa sen kymmenen metriä. Tehtiin myös keppejä minun jäädessä paikoilleen keppien alkuun. Ensin lelu oli valmiina keppien päässä, sitten ilman sitä. Ilman lelua koira oli epävarmempi ja vauhti hitaampi. Se pujotteli kuitenkin sujuvasti loppuun asti. Lisäsin putkeen menon keppien jälkeen. Se olisi ehkä toiminut parempana vauhdin tuojana, jos putki olisi ollut lähempänä, nyt se oli n. 15 metrin päässä kepeistä. Hyvä oli huomata, että pystyn antamaan koiralle "Putkeen"-käskyä koira ollessa kepeillä ja silti se jatkoi pujottelun loppuun asti ennen putkea.


RINNAKIN teki hyppytekniikkaa. Sille set point tasaokserilla (rimat 20 cm, apuhyppy alimmassa kannattimessa). Ajattelin tehdä kolme toistoa, ekassa koiran takaa lähetys ja sitten kultakin sivulta kerran. Ekassa Rin hyppäsi liioitellun korkeasti okserin. Toka sujui hyvin. Kolmannella Rin sitten hyppäsi sekä apuhypyn että okserin yhdellä loikalla. En halunnut lopettaa siihen, joten tehtiin vielä pari toistoa. Ekassa pallo jo ennen okseria. Se korjasi ongelman ja vika olikin nätimpi suoritus. Palkkana käytin palloa, jonka piilotin tötsän taakse. Se kannattaa jatkossa laittaa tarpeeksi kauas, sillä Rin hyppää vinoon kun ennakoi tötsän taakse kiertämistä. Rinna teki myös keppejä. Ensin kujakeppejä leveänä. Sitten kavensin kujaa niin, että kyljet nyt hipoi keppejä. Sujui ongelmitta. Rinna kanssa naksuttelin myös hyppelyä kahdella vierekkäisellä hypyllä. Alkuun Rin tarjoili vähän muitakin esteitä. Se kävi mm. suorittamassa putkea, jonne mentiin niin pimeästä kulmasta kuin vain voi. Hyvin se kyllä niitä hakee. Penne tajusi kuitenkin nopeasti mistä palkka tulee ja alkoi tarjoilemaan hyppyesteitä. Niiden arvoa pitää pennen silmissä kasvattaa.


Jatkettiin matkaa Sirkuskentälle. Ennen kurssia RIN teki perusasentotreeniä hyvällä innolla hyvässä häiriössä (kentällinen koirakoita). Tunnin jälkeen SARAN kanssa tehtiin kaukoja. Ensin läheltä, sitten kauempaa. Sujui! Loppuun vielä kahteen kertaa eteenmeno. Ekalla juoksi hyvin suoraan, mutta aivan lopussa kaarsi jonkun roskan takia. Toinen meno oli suora loppuun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti