maanantai 23. toukokuuta 2011

Rinnan maanantai


RINNA aloitti EKK:n riveissä tokottelun. Kouluttajana on Heidi Dahlqvist ja paikkana Ymmerstan koulun hiekkakenttä Espoossa. Kurssi alkoi jo viikko sitten, mutta silloin ei ehditty paikalle. Heti alkuunsa Rin alkoi tarjoamaan perusasentoja ja niitä se oli taas koko ajan tarjoilemassa. Mun piti makuuttaa sitä silloin kun ei tehty mitään ettei se vaan tekisi koko ajan niitä perusasentoja... Tällä kertaa ensin luoksepäästettävyys. Pidin namikättä tukena ja pentu keskittyi siihen hyvin. Se vain vilkaisi ja nuuskaisi liikkuria. Sitten paikkamakuuta. Siirryin eri etäisyyksille koirasta ja kertaalleen kävin piilossakin. Palkkasin usein. Makuu sujui tosi hyvin, vaikkakin en muistanutkaan laittaa namia etutassujen väliin heti alkuun. Penne piti asennon eikä pää pyörinyt. Sitten toiston koirakoiden ohittamista seuruussa. Ei ongelmaa. Rin oli vain kiinnostunut nameista, vaikka yksikin ohitettava hyökki Rinnaa päin.


Sitten katsastettiin seuraamista. Rinnalle otettiin pieni kaavio (L-kirjain) käskytettynä. Pidin olalla lelua. Alkuun meinasi edistää, mutta uudella yrityksellä piti paikan hyvin koko ajan. Käännökset (90- ja 180-asteen) vasempaan onnistui hyvin, oikeaan hieman irtosi. Perusasentoa otettiin erikseen häirittynä. Maan potkiminen ei haitannut, mutta kun häiriöhenkilö tuli lähelle ja vieläpä veti vetoketjua edestakaisin, niin johan kiinnosti. Näitä lisää. Lisäksi itsekseen tein perusasentoja (välillä vinossa minuun päin), liikkeeseen lähtöjä (hyviä), käännöksiä (oikeaan päin namiapu) ja eri tempoja seuruussa (nyt piti juoksussakin kontaktin ja paikan!).


Otettiin myös luoksetuloa. Näytettiin Rinna kanssa meidän ongelma, joka on siis liika vauhti... Koiran juostessa päin taas vähän pelotti. Alotettaneen takaperin ketjuttamaan luoksetuloa eli vahvistetaan paljon eteentuloasentoa ja vähitelleen kasvatetaan siihen matkaa. Eteentulo on liian tiivis. Se oli jo tiedossakin, mutta sille voisi alkaa tekemään jo jotain. Kokeillaan nyt palkkausta leuan alta. Lisäksi eteentulossa voisi opettaa koiran tulemaan asentoon sukeltaen. Lopuksi tehtiin vielä hyppyä. Rin hyppää käskystä ja stoppaa käskystä. Suurimpana ongelmana tällä hetkellä on esteen suorittaminen ilman lupaa. Otettiin hypyn edessä perusasentoa häiriökäskyin. Ei penne huijaantunut muiden käskyistä.


Tänään oli poikkeuksellisesti myös Rinna agitreenit, joten tokottelusta vaihdettiin ageiluun. Välissä oli aikaa pari tuntia. Se aika käytettiin junamatkailuun (Rinna teki junassakin perusasentoja...) ja lenkkeilyyn. Rin teki puomia (tasanne pöytien päällä ja alasmeno). Eeva laski namialustaa, kun pentu oli pysähtynyt 2on2offiin. Rin meni lujaa puomia ja pysähtyi vauhdista 2on2offiin minun sijainnista riippumatta. Hyvä :) Keppejä tehtiin pari toistoa verkoilla ja sitten kujana. Kujassa otin sivuttaietäisyyttä. Se ei ollut ongelmaksi, sillä pallo odotti keppien päässä. Harjoitusrengasta tehtiin myös. Rin hakee sen hyvin. Ohjauskuviona oli takaaleikkaus, jota tehtiin hypyistä ja putkista koostuvilla kokoonpanoilla. Rinnaa ei haittaa takaaleikkaaminen. Treeniä vähän haittaa se, ettei Rin hae vielä hyppyesteitä (putket kylläkin). Hyvänä huomiona myös se, että Rinnan rallatellessa (lähinnä sinne putkeen) väliajoilla huudan "Eitä". Rinnaa ei yhtään haittaa, vaikka pää punaisena huutaisin sitä. Se menee putkeen silti. Jatkossa voisin enemmänkin huutaa iloisesti vaikkapa luoksetuloa. Saattaisi toimia paremmin. Väliajoilla voisin myös enempi ottaa koiraa hihnaan tai käskyn alle. Rinna kun herkästi tarjoaa asioita, tässä tapauksessa se siis suorittaa eri esteitä. Loppua kohden Rin alkoi väsymään. Se ei todellakaan näkynyt vauhdin hidastumisena ja kiinnostuksen loppumisena, vaan penne keräsi lisää kierroksia ja vauhtia. Se ei pysynyt paikoillaan, rallateli vaan menemään omia ratojaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti