sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Tokoja


Aamupäivästä käytiin treenaamassa lähikentällä. Oli jo silloin tosi lämmintä! SARALLE palkkaamattomuutta ketjutellen: ruutu, zeta, luoksetulo, tasamaapuunouto, tunnari, seuraaminen ja kaukot. Käytin koko kenttää hyödyksi, joten liikkeiden väleille tuli kunnon siirtymät. Merkille koira meni ihan ookoosti. Ruutuunkin se meni, mutta jäi ruudussa mun makuun liian eteen, olisi saanut olla lähempänä takanurkkaa. Muuten koko liike meni hyvin. Zeta oli ihan jees. Järjestys oli s-m-i. Seisomisessa kävelin koiran ympäri kahteen kertaan ennen kuin otin sen seuraamaan ja istumisessa lopettiin liike jo siihen istumiseen. Luoksetuloon otin vain seisomaanpysäytyksen. Pysähtyi, mutta valui pitkäksi. Otin luosetulon evl-matkalta ja pysähdyspaikka oli aika lopussa, joten kerkesihän se vauhtiakin ottaa normaalia enempi. Nouto ja tunnari oli molemmat priimaa. Seuruutin koiraa ruutumerkkien lomitse. Otettiin kaikki askelsiirtymät ja paljon käännöksiä sekä kaikki vauhtinopeudet. Tosijees. Kaukoista tehtiin vain m-s-m-i, jonka jälkeen nakkasin koiralle pallon. Vain kaksi kertaa koira piipahti koko setin aikana. Eka tuli luoksetulon jätössä ja toka seuraamisen jälkeen siirryttäessä seuraavaan suorituspaikkaan. Hienoa työtä Sarps!


RINNA tauotti Saran tekemisiä tekemällä pidempiä seuraamispätkiä namikäsiavuin. Lisäksi otin maalin kiertoa ja maalin kiertämisen jälkeen perusasentoon tuloa. Käskytin ja annoin namikäsiavut, mutta silti näissä oli liikaa vauhtia ja penne kurvasi pidemmän mutkan kautta sivulle :D


Lopuksi rakensin vielä toisenkin ruudun edellistä vastapäätä. SARA merkille ja vaihtelemasti lähetys jompaankumpaan ruutuun. Ekalla kertaa se meni tuoreempaan ruutuun mutkan kautta, muilla kerroilla meni suoraan. Kun vaihdettiin takaisin vanhempaan ruutuun, koira pyörähti eikä ymmärtänyt mihin piti mennä. Se haki kuitenkin käskystä uudestaan merkille ja toisella yrittämällä löysi ruutuunkin. Muuten ihan jees menoja, tosin sitä oikeaa paikkaa ruudussa pitää vahvistaa, sillä nyt järjestäen tarjosi paikaksi turhan etureunapaikkaa.


---


Iltapäivemmällä RINNA pääsi mukaan Espoon Kelloseppäkoululle kimppatoikoihin. Pohja oli asfalttia. Häiriönä iso joukollinen sählyn pelaajia. Lämmintäkin oli, välillä pidettiin taukoja. Rin teki alkuun ruutua. Hyvin se juoksi ruutuun pelkästä vihjeestä. Kertaalleen se pysähtyi ennen ruutua, mutta siitäkin jatkoi sitten ruutuun, kun en sanonut mitään. Joka kerta penne tarjosi hyvää keskitakalaitapaikkaa :) Paikallaanoloja tehtiin kolmen koiran rivissä, Rin keskimmäisenä. Pysyin lähellä ja palkkasin tiheään. Makuussa penne tipahti kahteen kertaan lonkalleen. Näihin reagoin heti. Muuten oli hyvää. Istuminen oli hyvä. Kaukoista tehtiin lähinnä seisomisomaannousuja, jotka on alkaneet sujumaan ihan näppärästi sekä maasta että istumisesta :) Noutotreenit taisi lämpimän sään takia olla vähän huono idea. Pidossa penne piti kapulaa hieman huonosti, kun läähätteli. Ekassa varsinaisessa noudossa pentu lähti tuomaan kapulaa ravilla, joten tein hetsatun noudon perään. Siinä Rin toikin kapulaa laukalla. Seuraamista tehtiin tällä kertaa lelu olalla. Näin saatiin pitkiäkin siistejä seuruupätkiä. Otin kaikkia tempoja mukaan ja pentu pysyi kaikissa hyvin mukana. Siistiä kontaktia penne tarjosi myös ilman leluakin :)  Lisäksi tehtiin paljon käännöksiä paikoillaan ja askelsiirtymiä. Kaikki oli ihan super. Tehtiin myös päin seinää seuruuta, sekään ei haitannut. Jäävät oli huonoja. Teki kyllä asennot, mutta pysähdyksissä ei ollut terävyyttä juurikaan. Kotimatkalla tehtiin vielä tunnari. Oma löytyi, mutta yhtä vierasta maisteli (laittoi hampaat kapulan ympärille, ei edes nostanut). Hyvä, että malttoi kuitenkin olla napsimatta sen enempi vääriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti