torstai 26. toukokuuta 2011

Mia Laamasen agitunti


SARAN agiryhmässä oli vierailevana kouluttajana tuomari Mia Laamanen. Alla olevaa rataa tehtiin Saran kanssa osissa puomille asti.



Heti alun välistävetoihin tökkäs. Kun keskityin paremmin oikea-aikaiseen ohjaukseen, niin sujui se sittenkin. Nelosputkesta kasiputkeen olin suunnitellut meneväni renkaan oikealta puolen ja takaaleikkaavani ennen kutosestettä, ettei koira vaan jättäisi seiskahyppyä väliin putkeen kiiruhtaessaan. Parempi, suorempi ohjaus oli kuitenkin koko suoran ohjaaminen vasemmalta puolen. Keppikulma oli se kaikista vaikein Saralle. Kyllä se haki ekaankin väliin, mutta ei saanut käännettyään itseään tarpeeksi ja meni kakkosvälin ohi. Jatkossa näihin avuksi ohjurit. Puomin lopussa Sas kääntyi vinoon 2on2offiin, kun olin ennakoinut suuntaa menemällä kolmosesteen toiselle puolen. Nämäkin treeniin. Otetaan opetustavaksi sama kuin Rinnallakin, mutta namien sijasta leluilla. Oli puhetta myös A-esteen kontaktiongelmista. Mian mukaan yhtä hyvä tapa opettaa ylösmeno on rytmittää koiran liike speed pumbin avulla (5 askelta ylösmenosta) kuin laatikkomenetelmäkin. Molemmissa avut on kuulemma yhtä helppo häivyttää poiskin. Alasmenoihin olin ajatellut juoksukontakteja, mutta Mia antoi vinkiksi siirtää 2on2offia vain eteenpäin. Eli koiran takatassut juuri ja juuri on A:n alastulolla. Paljon koiraystävällisempi pysäytystekniikka.


Tauko oli tehnyt tehtävänsä ja mä en osannut enää ohjata Saraa :/ Enkä osaa ohjata erilailla kahta erilaista agikoiraa vaan ohjaan Saraa rinnamaisesti ja Rinnaa saramaisesti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti