keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Aamun touhut


Aamulla oltiin lähikentällä. Lämpöistä oli, SARAAN se ei tuntunut vaikuttavan, RINNAAN vaikutti ehkä vähäsen. SARAN kanssa tehtiin ensin ketjutus, kiinnitäen etenkin huomiota liikkeiden väleihin. Eli ruutu, ohjattu ja liikkeestä istuminen. Liikkeissä ei itsessään ollut mitään vikaa :) Ruudussa jätin koiran vaihtelun vuoksi seisomaan ja ohjatussa pidin jalka-avun mukana. Liikkeiden väleissä vapautin koiran lyhyesti ja otin taas käskyn alle. Ekassa vapautuksessa koira hyppi päin, sen jälkeisissä ei enää. Jatketaan näitä. Ääniä ei päässyt. Riehutin koiran ennen suorituksia.


Tauon jälkeen tehtiin ruudun ja ohjatun erottelua. Lisäksi merkkejä oli siellä täällä häiriönä.Sara otti yllättävän paljon häiriötä matkalla olevista kapuloita ruutuun mennessä. Ekalla se koitti noutaa keskimmäistä tai ylintä kapulaa (lähetys kuvan alapuolelta) ennen kuin kuunteli, että ruutuun piti mennä. Ohjatussa ei ollut mitään ongelmaa, mutta sen jälkeen taas ruutua tehdessä piti vähän vääntää, että ruutuun halusin koiran menevän. Aikaisemmin kapuloista ei ole ollut haitaksi, joten näitä nyt lisää.


RINNA teki vuorollansa luoksetulon seisomaanpysäytystä. Pysäytys oli joskus hyvälläkin mallilla, mutta ei ole enää. Paljon lisää treeniä tähän. Noutoa tehtiin ensin kokonaisena. Vähän se saalisti kapulaa ja törmäsi tulossa. Muuten suorittaminen oli kivanoloista. Sitten tehtiin iskunoutoja. Ihan kivoja nekin. Ensin Rin meinasi omin luvin vaihtaa kapulan leluun, mutta äkkiä muisti mistä oli kyse. Seuraamisessa pyöräyttelin ensin koiraa. Nämä on Rinnan mielestä kivoja ja näistä tuleekin kivasti draivia lisää seuraamiseen. Lisäksi keskityttiin kontaktin pitoon. Rin tipauttaa herkästi kontaktin liikkeellelähdöissä ja vasempaan käännöksissä. Niihin treeniä.


Tein vielä molemmille namijäljet hiekkakentän reunamille. Kummankin jäljet oli n. 30 m pitkiä kolmelle kepillä. Namit oli joka askeleilla. En edes muista milloin viimeksi SARALLE on tehty namijälkiä. Sen jälkitreenit aloitettiin metsästä suoraan, joten sillä on tapana pitää nenää korkeammalla. Nyt namijälkeä tehdessä nenä pysyi hyvin maassa ja muutenkin Sara tuntui tykkäävän :) RINNALLA oli taas vauhtia, mutta siltikin se söi aika hyvin nameja matkan varrelta. Välillä pidättelin koiraa ja näissä se ottaa enemmän itseensä. Se jää seisoskelemaan, mutta käskyllä kyllä laskee taas nenän ja jatkaa. Kepeistä ekan ilmaisu onnistui hyvin. Toisella koira ilmaisi kepin jo muutaman kymmenen sentin päästä. Pyysin uutta ilmaisua ja koira jatkoi oikealle kepille. Vikasta koira olisi mieluusti jatkanut ohi ilman pidätystä. Näitäkin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti