perjantai 11. toukokuuta 2012

Agit + tokot


Oltiin Purinalla. Ilma oli kostean lämmin. SARAAN ei tuntunut vaikuttavan, mutta RINNAAN taisi vaikuttaa. Vauhtiin se ai vaikuttanut, kun vietit vaan vie, mutta keskittymiseen kyllä.


Ensin hyppytekniikkaa. Perussarjaa tehtiin kuudella esteellä, rimat oli vinottain. RINNALLE laitoin palkkapalloa eri kohtiin. Kerran laitoin sarjan loppuun ja koira yritti hypätä kolme estettä kerrallaan :p SARAN suoritus oli ihan ok Saraksi. Sitten laskeutumista. Sarjana oli hyppy-okseri-hyppy-hyppy-putki (hyppyjen välit 5-8-8, okseri leveä). RINNALLE okserin korkeus vaihteli 30-40-50-30 cm. Koirahan ei ole aikoihin hypännyt korkeita rimoja ja tämä taisi vähän näkyä tyylissä. Muuten koira osasi arvioida hyppykorkeuden. SARALLE okseri pysyi joka toistolla 30-sentissä.


Matalalla hypyllä harjoiteltiin niistoa. SARA tuli tässä nyt hyvin käteen ja sain merkattua näin oikean ponnistuspaikan. RINNA ei ihan tajunnut. Se tuli käteen hyvin, mutta namin syötyään Rinnan mielestä treeni oli siinä :p


RINNA teki myös keppejä. Häivyttelin verkkoja alusta lähtien. Rin ymmärtää nyt ekan kepin, mutta sen jälkeen rytmittäminen on välillä vaikeaa ilman verkkoapuja. Lisää treeniä vaan.


Sitten vaihdettiin tokoiluun. SARALLE ensin ketjutus. Tällä kertaa seuraaminen, liikkeestä seisominen, maahanmeno ja istuminen erillisinä liikkeinä. Paristi liikkeiden välissä koira hyppäsi päin, mutta taskuja se ei koittanut tällä kertaa kaivella. Ääntäkään nyt ei päässyt, olin taas reihuttanut koira lelulla ennen aloitusta.


RINNA teki putken ja siivekkeiden kiertojen kanssa luoksetulon pysäytyksiä. Seisomiset oli ihan ok, joskin on se paremminkin ne osannut. Maahan koira meni käskyllä, mutta selvästi hieman hämillään, kun tein pysäyttelyjä sekaisin. Rinna seuraaminen oli tällä kertaa kamalaa :/ Se kulki kyllä mukana, muttei ollut läsnä. Saatiin pari lyhyttä onnistumista ja jätettiin se siihen.


Molemmat teki vielä tunnariläjät. SARAN lähetin ensin putken kautta. Oli hyvä. Sitten lähetin koiran kahden putken kautta. Se haisteli kapuloita hyvin, mutta ei sattunut oman kohdalle. Se oli hieman sivummassa. Maltti loppui ja koira nosti vaan jonkun. Se toi kapulaa metrin, pudotti ja jatkoi kapuloiden haistelua. Oma löytyi. Otettiin uudestaan kahden putken kautta. Oma löytyi liian nopeaan. Halusin, että koira joutuu haistelemaan enempi ja otettiin vielä kerran. Nyt onistui sekin. RINNALLE nakkasin namit maahan ja oli kyykyssä kapuloiden luona. Koira luuli tekevänsä jälkikeppien ilmaisua ja lätsähti vaan ekan kohdalla maahan :p Kun en reagoinut, se nosti ilmaisemansa kepin. Otin kapulan vastaan ja käskin koiran uudestaan etsimään. Nyt se käytti nenäänsä ja omakin löytyi. Toistolla sama. Kolmannella kerralla koira aloitti haistelemiset heti ja omakin löytyi. Tähän oli hyvä lopettaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti