perjantai 18. toukokuuta 2012

Jounit


Jouni Vainion mentorointikerralle pääsi tällä kertaa RINNA. Sen kanssa oli yllättävän kiva aksata!Ykköseltä kakkoselle koira ohjattiin tukemalla sen linjaa. Rin ei alkuun ymmärtänyt kakkoshyppyä, mutta eihän se olekaan hyppinyt tuollaisista kulmista ennen. Helpotettiin ja alkoi sujumaan. Putkijarrutus Rinnalta puuttuu kokonaan. Se juoksikin putkesta tultuaan vaan pitkästi suoraan :p Loppuosaa tehtiin siksi erikseen ilman putkea. Seiskalla viskileikkaus eli  koiran takana leikkaus. Ohjaava käsi vaihtuu koiran ponnistaessa ja samalla ohjaajan liike nopeutuu. Oonhan mä niitä ennenkin Saran kanssa tehnyt, mutten koskaan ole kiinnittänyt tarkemmin huomiota ajoituksiin taaskaan.


Pari muutakin asiaa. Alussa katse koiraa, ei vilkuilla estettä ja koiraa vuorotellen! Ohjauksen tulee olla rauhallista - myös nopealla koiralla! Ohjaus viedään loppuun asti eikä vain kädellä huiskaista. Nämä ongelmat korostuu etenkin Rinnan kanssa tehdessä, Saraan osaan suhtautua erilailla. Lisäksi ne tutut rintamasuunnat, jalkojen suunnat jä kädet pitää muistaa.


Jounin mielestä Rin on sen tyyppinen koira, jonka palkkausta pitää miettiä. Sitä ei saa palkata lentävällä lelulla eikä maassaolovalla. Minä en myöskään saa palkata sitä. Rinna palkkautuu kyllä esteiden tekemisestäkin, mutta silti se rataa tehdessä keskittyy liikaa lelupalkkaansa.


---


Mentoroinnin jälkeen SARA tokotteli. Tehtiin ohjattua noutoa. Laitoin kapulat lähekkäin ja koiran piti noutaa se reunimmainen. Ekoissa kävin näyttämässä noudettavan kapulan. Vasen suunta onnistui, mutta sen jälkeen oikea ei. Lopulta sekin saatiin onnistumaan. Tehtiin vielä normiasetelmilla noudot kummastakin suunnasta. Onnistui. Palkkasin kaikki tuonnit nyt vauhdista. Se luovutusasento pitää erikseen työstää kuntoon.


Koitin väsyttää koiraa pallon heittelyllä. Sara teki keppejäkin ja hienosti tekikin! Lähetin koiran kepeille parinkymmenen metrin päästä ja jäin lähetyspaikalle. Sarppa haki kepeille ja pujotteli ne minun kannustaessa kaukaa. Sitten tehtiin kaukoja. Otin virittelyt mukaan ("Nyt tehdään kaukoja."). Sara ei varmaan ollut tarpeeksi väsynyt, kun kaukovaihdot onnistui moitteitta :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti