sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Tokokokeilemassa


Tiltun Koirakoululla oli möllitoko, johon osallistuin kummankin koiran kanssa. Paikkana oli koulun asvalttiparkkis. Tilasin molemmille koirille liikkuroinnit. Halusin kokeilla miten sujuu kahden koiran kanssa kokeessa. Eipä siinä ollut ihmeitä, muistin jopa koirankin jonka kanssa kulloinkin olin kehässä :p Saran suoritukset videoitiin, Rinnan ei.


SARAN suoritusvuoro oli ensin. Paikallaanoloista tehtiin vain makuu. Jäin näkösälle koko ajaksi ja siltikin koira väänsi monta kertaa etutassuaan alleen ja yhtä monta kertaa kävin korjaamassa sen. Argh.


Yksilöliikkeet tehtiin normaalissa järjestyksessä kahdessa osassa. Riehutin koiraa ennen kehään menoa, mutten kunnolla. Tämä kuului seuraamisessa. Muutamassa liikkeellelähdössä koira äännähti. Kahteen ekaan en ehtinyt puuttua, mutta kolmannesta jo sanoin. Sen jälkeen ääntä ei seuruun aikana kuulunut. Kaavion alussa kontakti tipahti, kun koira tarkasti alueen. Pitäisi aina ehtiä kiertämään kunnolla kehä ennen sinne menoa. Zetassa koira äännähti taas liikkeellelähdössä, tästä huomautin. Asennot ja seuraaminen oli ok. Luoksetulossa jätin pysäytykset tekemättä pohjan takia ja kutsuin koiran vain suoraan sivulle.


Video.


Ruutuun mennessä merkille koira meni hyvin, mutta ruutuun matkalla hämääntyi matkan varrella olleesta merkistä. Toisella käskyllä löytyi ruutukin ja kaksoiskäskyllä toimi maahanmeno. Loppuosa sujui. Ruudussa koira oli laidassa niinkuin aina, kun on jotain epävarmaa sattunut matkalla. Edelleen lisää häiriötreenejä ruudun kanssa. Ohjatussa halusin noudettavaksi kapulaksi ruudun puoleisen kapulan. Ruudusta ei ollut haitaksi, mutta Sara ei meinannut löytää merkille... Merkki oli matala, tarvii nyt ottaa lättämerkit taas treeneihinkin. Koira olisi siis suoraan juossut keskimmäiselle. Keskikapula ei ollut linjassaan merkin kanssa vaan se oli lähempänä noudettavaa kapulaa. Näitäkin pitää tehdä. Metallihyppynouto oli ihan ok. Vinoon heitin, mutta koira teki hypyn mennen tullen. Lopussa unohdin käyttää jalka-apua ja luovutuksessa koira oli taas vinossa. Tunnarikin oli ihan ok aina paluumatkaan asti. Siinä koira tipautti raville metriä paria ennen. Lisäksi taas jalka-apu unohtui. Kaukot oli rumat. S-m-vaihdoissa koira tuli eteenpäin ja taittoi taas tassuakin. En tykkää. En teettänyt ollenkaan s-i-vaihtoa.


Video.


Liikkeissä on siis vielä (ja aina!) hiottavaa. Päällimmäisenä tarkoituksena oli treenata liikkeiden välejä ja kokeilla uudempaa tapaa liikkeiden jälkeisiin vapautuksiin. Ne tuntui toimivilta, sopivilta. Eli vapautin koiran liikkeen jälkeen. Hyppihän se päin, mutta näistä kielsin. Rutiinia näihin vain, niin toimii paremmin.


RINNAN kanssa tehtiin avoa. Koira ei ole aikoihin tehnyt kokeenomaisia, joten nyt en säästellyt kehuissa liikkeiden väleissä ja annoin koiran hyppiä päinkin niissä.


Paikkamakuu oli ihan ok. Puolivälissä koira oli lonkkautunut, mistä en huolestu, kun ei ole kyllä Rinnan tapaista. Seuruukaavio oli pidempi ja vaikeampi kuin tavallisesti, mutta Rinnan kanssa sujuu vaikemmatkin kaaviot. Seuruupaikka pysyi nyt paremmin. Ennen kehään menoa olin pyörittänyt koiraa perusasennossa ja eikä koira nyt poikittanut. En muista katkeiliko kontakti, varmaankin. Liikkeestä maahanmeno oli ihan ok. Vapautin koiran ennen loppuperusasentoa. Luoksetulossa otin Rinnakin suoraan sivulle. Se pysäytys kun on työn alla. Rin tuli täyttä vauhtia sivulle asti ja jarrutti sitten vasta mun takana :p Näitäkin pitäisi treenata. Liikkeestä seisomista edeltävässä seuruussa koira sitten painoi. Muuten oli ihan ok, taaskaan en ottanut loppuperusasentoa. Nouto tehtiin vieraalla kapulalla. Pikkasen koira saalisti kapulaa, muttei pahasti. Tullessa koira tuli hyvällä vauhdilla, muttei kuitenkaan törmännyt. Kaksoiskäsky irrottamiseen, nämäkin on vielä työn alla :p Tässäkin liikkeessä vapautin koiran jo ennen loppuperusasentoa. Kaukoissa eka istumaannousu sujui, mutta maahan koira meni sitten sykerölle. Otettiin liike uudestaan ja nyt sama homma. Teetin vaihdot lähempää ja koira sai kehut. Hypyn jälkeen Rin jatkoi vaan matkaansa :p Ekaan istumiskäskyyn koira reagoi seisahtumassa, toisesta se edelleen seisoi ja kolmanteen annoin käsiavunkin mukaan, jolloin koira istui.


Kokeenomaisuus sujui Rimppaselta ihan hyvin, mutta Rinnan toko-osaaminen ei ole edistynyt aikoihin. En vaan osaa keskittyä kahden koiran treenaamiseen siten, että kummankin treeni olisi eteenpäin vievää. Sara jää tokosta kesälomalla SM-kisojen jälkeen, joten sitten pystyn keskittymään Rinnan treeneihin paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti