keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Ruutuja ym.


Oltiin puistonurtsilla. Oli aika painostava sää, koirat kulki kieli pitkällä. Ruutumerkkeinä oli punaiset. SARA on kerran aikaisemmin tehnyt punaisilla merkeillä vihreellä nurmella. Silloin se ei yhtään hahmottanut merkkejä. Se oli vuosi sitten kokeessa. Nyt koira hahmotti ruutumerkit, mutta tarjosi niitä välillä merkkeinä. Ruudut oli onnistuessaan hyviä, koira tarjosi aika hyviä paikkoja. Lisäsin ruutuumenomatkalle häiriöiksi merkkejä ja kapuloita. Merkit ei haitanneet, mutta kapuloita koira vilkuili mennessään. Se meni kuitenkin joka kerta vauhdilla ruutuun. Tehtiin vielä paikkatreeniä lähempää eri sivuilta. Kolmelta sivulta onnistui, vikalta Sara meni mieluusti sivusta sisään (se sivu, jonka suunnasta tehtiin ruutua ensin). Sain sen kuitenkin lopulta menemään suoraankin.


Ketjutuksena tehtiin seuraaminen ja kaukot. Seuruu oli ihan ok, tosin koira ehkä edisti? Ei ääntelyä kuitenkaan. Kaukoissa Sara oli sika. Ekassa vaihdossa (m-s) se tuli eteenpäin. Peruututin koiran moittien takaisin ja otettiin uusiksi. Toisella yrityksellä koira ei liikkunut vaihdoissa, mutta ennakoi. Palkkasin koiran, kun se teki hyvän vaihdon oikea-aikaisesti. Työstettiin vielä sitten ennakointia pois. Ennakointi kaukoissa tulee Saran kanssa aina aika ajoin vastaan :p


RINNAKIN teki ruutua. Rimppa oli mainio! Se juoksi vaan ihan täysiä joka kerta ruutuun. Ruudussa se oli lähes joka kerta takaa ulkona, mutta palkkasin silti. Se vaan oli niin mainio :D Tehtiin lähempää vielä paikkatreeniä eri suunnilta. Nyt oikea paikka löytyi paremmin. Annoin koiralle namia naamaan aina vihjesanan jälkeen, eikä lähtöääniä päässyt.


Kaukoissa keskityttiin tällä kertaa sisäänajamaan koiran takana olevan puun kiertoa vaihtojen oheen. Eli kierrätin ensin puun, sitten laitoin koiran maahan, jätin sen kaukojen jättökäskyllä ja lähetin kiertoon, sitten otettiin jo yksi vaihtokin ja koira kiertämään jne. Seuruussa vaihtelin tempoa juoksun ja hitaan välillä. Hidas on aina olllut Rinnalla parasta. Oli nytkin. Juoksuun lähdöissä kontakti tippui ja koira alkoi keulimaan. Yllättävän skarppina se kuitenkin oli. Se nimittäin korjasi tosi hyvin paikkansa aina siirryttäessä hitaaseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti