torstai 24. toukokuuta 2012

Yhtä sirkusta


Siis tokotreeneissä Sirkuskentällä aamupäivällä. SARALLE leikkiä alle ja sitten ketjutusta. Liikkeinä ohjattu nouto, ruutu, zeta, seuraaminen ja kaukot. Ohjatussa noudettiin vasenta kapulaa. Suoritus oli muuten ihan siisti, mutta merkillä koira oli vinossa. Pidin jalka-avun mukana ettei koira päässyt vinoon luovutuksessa. Ruutu oli vastakkaiseen suuntaan kapualoista. Ruutuun mentiin merkiltä oikealle, vasemmalla oli kapulat. Nytkin koira oli merkillä vinossa. Muuten ruutusuoritus oli upea. Koira oli täsmälleen oikeassa paikassa ruudun sisällä. Jätin koiran seisomaan ja käskin sen maahan siinä kohtaa, kun normaalisti koira käsketään seuraamaan. Sara nytkähti, mutta meni kuitenkin maahan. Seuraamaan kutsuin koiran siinä vaiheessa, kun olin jo pysähtyt. Zetan merkkeinä toimi ne ohjatun kapulat, mitä ei ollut noudettu. Käskykin koiran joka sivulla istumaan. Kahdella ekalla sivulla se istuikin, mutta vikalla seisoi. Kahdessa ekassa annoin vartaloavun suoraan asentoon, vikassa en. Seuraamisessa Sa äännähti parissa liikkeellelähdössä. Ääntely oli erilaista kuin ennen. Nyt koira äännähti jo käskyä antaessa. Liikkeellelähdön se teki hiljaa. Ääni oli myöskin erilainen, matalampi. Askeleissa koira urputti, mutta niitä seuranneissa paikallaankäännöksissä se oli hiljaa. En ymmärrä. Kerran koiran kontakti tippui seuruun aikana. Sen piti tarkistaa kuka kumma oli tullut kentälle. No se oli Rinna, joka oli valunut kentän laidalta keskemmälle, mur. Kaukoissa koiralle oli juurikin se vire, missä tulee virheitä. S-m-vaihdoissa koira tuli eteenpäin. Tehtiin näitä niin monta, että saatiin virheetön vaihto. Siitä palkka. S-i-vaihtoja ei tehty. Siirtymät tuntui  nyt paremmilta.



Sitten korjausta. Jääviä tehtiin sekaisin, paljon. Kerran Sa jäi seisomaan istumisen sijaan. Muuten se teki kaikki oikein. Maahanmenoihin annoin avut ja ne oli nopsia. Kaukoissa pääsin puuttumaan huonoihin vaihtoihin. Oravatempun yhdistäminen s-i-vaihtoon vaatii vielä sisäänajoa. Lisäksi tehtiin kiertojen kanssa luoksetulon seisomaanpysäytystä. Hyvin pysähtyi.



RINNA teki aluksi merkkiä. Häiriönä oli ruutu, johon olin vienyt pallon valmiiksi ja ohjatun kapulat. Rinna otti niistä sen verran häiriöitä, että saatiin vääntää tovi ennen kuin merkit alkoi luonnistumaan. Lähetin koiran palkaksi merkiltä ruutuun ja sen jälkeen jouduttiin taas aloittamaan alusta merkillä vääntö... Sen onnistuttua lähetin koiran taas merkiltä ruutuun. Koira jäi ruudun sisässä eteen, mutta palkkasin silti. Sitten väännettiin ruudussa takaosaan asti menoa. Rin pyörähtää ensin ruudun edessä ja sitten vasta menee taakse. Tämä alkaa tulemaan jo tavaksi. Näyttöruuduilla sain sen menemään perille asti. Ruutuun menoa pitää vielä työstää. Samoin hiljaista merkiltä ruutuun menoa. Nyt koira kiekaisi aina merkiltä lähtiessä... Tarvii rauhottaa merkit.



Kontaktitreeniä tehtiin perusasennossa. Pari kertaa koira vilkaisi ohikulkijoita, kielsin ja koira tsemppasi hyvin. Paitsi, että se alkoi tarjoamaan maahanmenoja :p Tehtiin myös askeleen parin seuraamisia ja käännöksiä paikoillaan. Kontakti ja paikka pysyi. Lopuksi tehtiin kaukoja. Rinnan kaukot alkaa olla mukavalla mallilla. S-i-vaihto on vielä eniten kesken. Muissa koira toimii jo muutaman metrin päästä.



Kotimatkalenkin jälkeen molemmat teki vielä tunnaritreenit terassilla. Laitoin kapulat lähekkäin ja RINNA menikin lankaan. Se nosti oikean viereisen kapulan. Käskin koiraa uudestaan ja oma tuli sitten. Toisella kertaa laitoin kapulat ihan vieretysten. Nyt oikea nousi heti. SARAA ei hämätty, oikea löytyi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti