tiistai 21. toukokuuta 2013

Aamun treenit

Keskipäivän lämmössä treenattin ensin lähikentällä. SARA teki maalin kierron kautta vahdikkaita ruutuja. Stopit oli näpsäköitä. Maalin kierroilla tehtiin myös luoksetulon pysäytyksiäkin. Ok oli nekin. 

RINNA sai taaskin ensin tarjota tekemistä. Se vaan veti alkuun rallia ennen kuin alkoi tarjoamaan haluamaani minua kohtaan osoittuvaa aktiivisuutta. Naksuteltiin sitten perusasentoja ja seuraamista. Seuraamisen asenteen parantuessa paikka on huonontunut. Koira on valunut vähän eteen. Tämän korjasin jo palkkaamalla koiraa selän takaa. Työstettiin myös täyskäännöksiä vasempaan. Ne oli edistävän seuraaamispaikan myötä alkuun huonoja, mutta paikan parantuessa parani nekin. Sitten opeteltiin liikkeestä istumista. Käsiavulla koira istuu nopeasti. Tarvii vaan vielä asiaa vahvistaa ennen kuin alan häivyttämään apuja pois. Eteentuloja tsekattiin. Koira osaa tulla läheltä hyvin eteen. Se osaa myös perusasennosta eteentulon sekä toiselta puoleltanikin. Pidemmältä etäisyydestä se ei enää osaa. Tulee se silloinkin eteen, mutta törmäten ja vinona. Näihin enempi treeniä siis. Loppuun tehtiin eteenmeno ekaa kertaa ilman lelulle ensin juoksuja. Kerroin koiralle mitä on tulossa, otin sen seuraamaan, lähetin koiran eteen ja sen juostua tarpeeksi käskin maahan. Vau, se osasi! Lopuksi se sai juosta vielä eteen lelulle.

SARA työsti vielä seuraamistaan. Keskityttiin niihin käännöksiin ja ne tuntui ihan hyviltä. Tarkastin myös askelsiirtymien jälkeiset perusasennot. Hyviä oli nekin. Jääviä tehtiin seuraamisesta. Ensin tein siesomiset ilman apuja, hyvin sujui. Sitten avuilla ja ilman apuja oli parempia. Ehkä avut voisi nyt alkaa jättämään pois. Istumiset ja maahanmenot oli ok. Kaukoja tehtiin helppoina muutaman metrin päästä käskyttäen. Panostin etenkin m-i-vaihtoihin. Koira teki nyt kaikki yhdestä käskystä siististi.

Siirryttiin lähipuiston puolelle, jonka nurtsille talloin RINNALLE keppiruudun (n. 3 x 4 m) kuudella kepillä. Ekan koira ilmaisi nostamalla, toisella se meni maahan ja loput toi. Kaikki kävi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti