lauantai 4. toukokuuta 2013

Treeniä

Treenattiin lähikentällä teinihäiriöllä. SARA teki ensin ruudun pysäytystä sekä maalin kierrosta että ruudussa. Ihan kivasti teki, tää pitäis vaan vakiinnuttaa. Sitten tehtiin luoksetulon pysäytyksiä kahta maalia kierrättämällä. Stoppasin koiraa eri kohdissa, jopa siellä koeetäisyydessä. Stopit oli kivoja, jos vain koira ei valahtanut maahan. Kerran valahti ja sai siitä moitteet. Tästä tavasta pitäisi päästä eroon. Maahanmenoissa kasvatin matkaa jo muutamaan metriin. Siinä vielä onnistui hyvin.

RINNA tauotti tekemällä ruutua maalin kierron kautta. Nyt koira meni suorilla ruudun perälle, ja ruudusta uloskin :p Käskin koiraa pitkästä aikaa myöskin maahan ruudussa. Meni se, mutta oli aika hektinen. Otin myös seuraamaantulot ruudusta eri kulmista kainalolelun kanssa. Oli hyvät. Seuraamista tehtiin vielä lisää. Pidin lelua vasemmassa kädessä ja motivaatiota koiralla oli. Liikaakin, painoi. Jäävät otettiin myös leluhetsillä seuruussa. Istuminen on edelleen se epävarmin.

SARA teki toisella kierroksellaan merkkiä. Laitoin viisi merkkiä muutaman metrin välein, joka toinen hieman edempänä. Koiralle siis erottelua, oikea merkki oli aina suoraan edessä. Sarppa kaahotteli ja meni väärille merkeille. Autoin koiraa seuruuttamalla sitä lähemmäs oikeaa merkkiä. Koira alkoi kuitenkin onnistumaan vasta, kun laitoin pallon kädestä taskuun :p Näitä pitää tehdä lisääkin. Joskus Sara on osannut nämä paremmin. Seuraamista tehtiin merkkejä kierrellen. Käännökset oikeaan ja vasempaan liikkeessä tuntui hyviltä. Käännöksen jälkeisen pysähtymisen perusasennot oli edelleen huonoja. Otin namiavut mukaan ja vasempaan käännösten jälkeisistä perusasennoista tuli hyviä, oikeita saisi vielä työstää lisää. Kaukoja otettiin pisimmillään viidestä metristä. Koira teki hyvin. Keskityin itse palkkauksessa rauhallisuuteen.

Olin ennen tokotteluja tehnyt RINNALLE jäljen. Se oli nurtsin puolella kenttää myötäillen. Jälki oli pari sataa metriä pituudeltaan. Siinä oli käännös vasempaan jyrkässä rinteessä. Keppejä oli kaksi. Jälki ehti vanheta vajaan tunnin. Noin 15-metrisen janan koira meni aika siististi suoraan. Aivan jäljen ylityskohdalla se lähestyi jälkeä hieman siksakaten. Nosto oli hyvä. Vähän matkaa mentiin jälkeä eteenpäin, kunnes koira jatkoi matkaansa takana menevälle polulle. Se kulki polkua pitkin hetkisen ja palasi sitten takaisin oikealle jäljelle. Tähän hukkaan jäi eka keppi. Kulma rinteessä oli selväsi vähän vaikea, mutta koira selviytyi siitä. Lopun pitkällä suoralla koira kulki jäljen sivussa. Ehkä hajut oli kulkeutuneet. Keppien päälle se ymmärtää näköjään jotain. Nurtsilla oli paljon keppejä häiriöksi. Se tarkasti huolellisesti jokaisen vastaantulevan kepin eikä toki niitä ilmaissut, vääriä kun ne oli. Vähän se kyllä näytti menevän niille silmillään. Lopussa jäljen oli sotkenut teinijoukkio ja siinä Rinnalla tuli toinen hukka ja vika keppi jäi huomaamatta. Kutsuin koiran pois ja koiranen jäi ilman palkkaa. Toivottavasti ensi kerralla se yrittää vieläkin lujempaa onnistua! Nyt koira tuntui vähän huolettomalta. Pidin liinaa tiukalla, mutta pidin aivan liinan päästä kiinni. Oisikohan parempi olla antamatta niin paljoa liinaa koiralle vaikeammalla pohjalla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti