maanantai 27. toukokuuta 2013

Hyppyviikonloppu

Viikonloppuna saatiin jatkoa pari viikkoa sitten alkaneelle Vappu Alatalon hyppykurssille. Lauantaina koirat lämmitteli korkeuden arvioinnilla. RINNA suoriutui siitä hyvin. Rinnan lähtöasento valuu usein etupainotteiseksi. Tämän takia koira laitettiin lähtöön aivan ekan riman taakse. Valumisestaan huolimatta Rin kykenee kuitenkin käyttämään takaosaansa hyvin hypyissä.

 Sitten tehtiin erilaisia osia alla olevasti kuvasta: 

Power gridissä oli alkuun väleinä 9 ft ja riman korkeuksina 35 cm. Näihin väleihin oli Rinnan vauhdilla liian vaikea koota kunnolla ja koiran tyyli oli kamala. Muutettiiin sarjaan jaloiksi 12 ja rimojen korkeuksiksi 45 cm ja Rinnallakin oli helpompaa. Hyvänä huomiona myös se, ettei Rinnaa tarvii saatella esteille vaan voin ihan hyvin ohjata sitä kaempaa. Näin ehdin sitä paitsi paremmin paikkoihin eikä kauempaa ohjatessa minun liikkeet häiritse niin paljoa koiraa.
Lopuksi keskityttiin takaakiertoon, päällejuoksuun ja saksalaiseen. Näitä väännettiin nyt rautalangan kanssa ensin matalammalla rimalla, sitten 65-senttisellä. Rinnan suurimpina ongelmina on, ettei se vaan aina malta ja minä :p Kotiläksyiksi saatiinkin juurikin näitä ohjauskuvioita.---

Sunnuntaina aloitettiin tällä sarjalla:Esteitä tehtiin ensin osina, sitten sarjaa kokonaisena. Taipuminen sujui kumpaankin suuntaan, kunhan vaan koira keskittyi hyppyihin eikä sinkoutunut lähillä olevaan putkeen :p Laskeumisharjoituksessa kaikilla maksikoirilla oli ongelmia. Pohja oli pettävä. Koirat oletti pohjan kantavan erilailla kuin se kantoi. Rinna vaihtoi hyppytyylinsä laakasta korkeammaksi ja pääsi hypyt yli rimoja tiputtelematta. Hyvää työtä koiralta korjauksessa. 
Sitten jatkettiin alla olevalla kuviolla:Nyt lisättiin mukaan se ohjaajan aiheuttama häiriö. Edellispäivästä oppineena sijotuin jo aluksi tarpeeksi kauas ehtiäkseni seuraavaan ohjaukseen. Olin silti ekalla kerralla myöhässä ja vaikka ohjasinkin koiraa takaakiertoon, niin se luki toisen käden heilautuksen suoraksi hypyksi. Uusinnalla käänsin liikaa ja sitten saatiin sujumaan. Kunhan vain ohjaa selvästi, niin koirakin toimii niinkuin haluan. Helppoa :p
  Renkaan oikea suorittaminen tuotti taas Rinnalle vaikeuksia. Se osaa, muttei vaan malta, välistä kun pääsee nopeammin. Renkaan kanssa palataan opetuksessa taaksepäin. Renkaan arvoa pitää koiran silmissä nostaa.
Kotiläksyiksi ei tänäänkään saatu hyppyteknisiä harjoituksia. Rinnan hyppytekniikka on hyvää. Se vaan ei aina malta tehdä asioita kunnolla kun vire nousee liiaksi. Eli opettelemme (minä opettelen) ohjauskuvioita sekä rengasta kertaillaan. Lisäksi viikonlopun aikana Rinna esitteli uutta taitoaan, joka on lähdöissä odottaessa liikehtiminen eteenpäin. Tätä työstetään pois. Nyt käytettiin koiran edessä speed pumpia, käytetään jatkossakin.

---

Su-iltana mentiin vielä treenaamaan Wilman ja Hannan kanssa Taliin. Rinna oli ensin paikkamakuussa Hannan tehdessä koiransa kanssa tottiskaaviota. Koira oli noussut istumaan sillä välin, kun kävelin seisomispaikkaani. Käskin sen uudestaan maahan ja maassa se pysyi lopun aikaa. Otin vielä jätön uusiksi ja nyt koira pysyi. Virittelyt taisi ekassa yrityksessä olla vajaat. Sitten tehtiin seuraamista, tuntui hyvältä! Jatketaan edelleen seuraamisen tarjoamisesta palkkaamista, se on selvästi tehnyt hyvää! Ilmottautumisessa koiran kontakti tipahtaa helposti. Treeniin nämäkin. Lopuksi Wilma vielä haukutti Rinnaa. Haukkuu se, mutta edelleen se voisi olla intensiivisempää.

SARA pääsi vikana kentälle. Se teki luoksetulon pysäytyksiä piilojen kierroilla. Alkuun seisomiset valahti maahanmenoiksi, mutta sitten kun se teki seisomiset seisomisina ne oli hyviä, samoin maahanmenot. Tarvinnee jatkossa tehdä erottelua ensin vähemmässä vauhdissa ennen kiertoihin lähettämistä. Seuraamistakin tehtiin. Siinä oli liikaa intoa, koira edisti.

Suunniteltiin ampumistakin, mutta Sara olisi halunnut liueta paikalta jo kun kaivoin pyssyä repusta. Ei sitten ammuttu, mutta pidettiin asetta esillä. Pallottelin koiran kanssa ja sain sen melko rennoksi. Taidanpa laittaa aseen koiran ruokakupin viereen sille ruokaa tarjoessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti