sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Metsässä

Mentiin Inkan kanssa Luukin metsiin. Lämpötilat lähenteli hellelukemia ja ilma oli hiostava. Tehtiin koirille jäljet ja niiden vanhetessa tehtiin esineruutua. Alueeksi tallottiin n. 10 x 50 m. Rommikin oli mukana tallomassa. Sätkä teki ensin ja RINNA sitten. Rinnalle esineenä oli Inkan kakkapussirulla ruudun keskialueella. Rinna oli nähnyt muiden hommat ennen omaa vuoroaan ja haukkuhan sillä pääsi lähetyksessä. Tässäkään minusta ei tullut tarpeeksi jämäkkää kieltoa vaan koira meni ja annoin sille periksi... Rinna painui tapansa mukaan ensin alueen taakse ja vasta sitten alkoi käymään aluetta tarkemmin läpi. Esine löytyi helposti ja palkkasin koiran heti lelulla kun se lähti tulemaan sen kanssa. Hyvä lyhyt treeni.

Rinnan jälki vanheni suunnilleen tunnin ennen ajamista. Se oli joku kilometrin mittainen kuudella kepillä. Janalla koira meni vinosti ja tarkisti takajäljen, mutta kääntyi itse oikeaan suuntaan. Kaksi ekaa keppiä oli lähellä ja molemmat Rinna malttoi ilmaista. Ennen seuraavaa keppiä oli vähän pidempi väli kallioilla. Kolmas keppikin tuli ilmaistuksi. Maasto muuttui kieloiseksi ja maaston muutuessa koira joutui vähän hakemaan hajua. Sitten löytyi keppi, se oli viides. Neljäs oli jäänyt metsään. Loppua kohden koira alkoi selvästi väsymään. Aivan lopussa se teki hukkaakin ja jäljelle palatessa jäi vika kutoskeppi ilmaisematta. Rinnan jatkaessa jäljestämistä vikan kepin ohitettua kutsuin sen pois ja palkkasin.

Kepeillä Rinna edelleen seisoskeli ennen maahanmenoa. Selvästi se tuntuu pohtivan: "Ilmaistako keppi vaiko jatkaako jälkeä?" Se motivaatio keppejä kohtaan saisi edelleenkin olla suurempi. Eli edelleen motivaation nostatusta!

Niin ja ONNEA TÄNÄÄN 3 VUOTTA TÄYTTÄNYT RIMPPA JA SISARUKSET!

2 kommenttia: