lauantai 15. marraskuuta 2008

HSKP:n tokotreenit


Ensimmäisenä ohjelmassa oli paikallaanmakuu ryhmässä. Paikalla oli 7 koirakkoa ja Sara oli rivissä aika keskellä. Lisäbonuksena Saran lähellä oli vinkuva koira. Menin hallin toiselle laidalle ja olin näkösällä koko ajan. Makuutusaika oli enemmän kuin 3 minuuttia. Sara heijasi päätään ylös ja alas ja vilkuili äänten perään, muuten tilanteeseen nähden ok.


 


Seuraavaksi tehtiin treeniä omillaan. Ensialkuun otin seuraamista erinäisiä pätkiä erinäisillä sisällöillä. Aluksi Sa ei pitänyt kontaktia, mutta kun tajusi mitä oltiin tekemässä, niin kontakti pysyi tiiviinä koko ajan. Intoa riitti taas vähän liikaakin, mikä näkyi siinä ettei seuraaminen ollut mitään pikkunättiä. Takapäästäänkään koiralla ei ollut juuri tietoakaan, vaikka tein namilla ohjauksiakin.


 


Seuraamisen yhteydessä otin jättävinä maahanmenoa ja seisomista sekaisin. Koira ei kertaakaan erehtynyt käskystä! Suuren energisyytensä vuoksi Sa ei kuitenkaan malttanut pysyä paikoillaan seisomassa ohitustilanteessa ilman toista käskyä. Otettiin myös liikkeestä istumista. Liike alkaa vähitellen hahmottua koiralle ja parin käsimerkin jälkeen Sa istuu jo pelkästä käskystä, mutta tää sama rituaali toistetaan siis joka kerta vielä...


 


Luoksetuloa otettiin sekä pysähdyksellä että läpimenona. Läpimenoissa härnäsin lelulla ja vauhtia riittikin. Pysäytyksiä tuli pari suht nättiäkin, muut meni pitkiksi.


 


Hyppyesteellä oli samat ongelmat kuin viime treeneissäkin eli Saran mielestä olisi kivan kiertää este ja se istuukin esteen vierelle. Lyhyt matka esteeseen korjasi taas ongelman. Tehdään nyt sitten jatkossa hyppyä pelkästään lyhyellä matkalla, että koira hahmottaa liikkeen kokonaisuudessaan. Takasinhypyn ennakointia vähensin istuttamalla koiraa esteen takana ja nakkaamalla sille välillä namia.


 


Avoimen luokan kaukoja tehtiin parin vaihdon verran. Matkaa oli metri pari ja joka vaihdon jälkeen palkkaus. Hyvin menee.


 


Lopuksi saatiin ohjausta ruudun kanssa, eikä olla pahasti menty pieleen ;) Voishan tosiaan niitä sääntöjäkin lukea ennen kuin aloittaa uuden liikkeen opettelun… Pitänee vähentää ohjausta eli pelkkä käsky ja kädellä näyttö riittänee. Pannasta otto jätetään sitten valmisteluihin. Tähän vaan lisää treeniä, niin koirakin hahmottaa mitä ollaan tekemässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti