keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Agia & tokoa


Agilityssä päästiin tänään ulkokentälle. Alkuun tehtiin ulkokulmatreeniä. Ensin hyppyesteet oli vieretysten (A), sitten pienellä välillä (B) ja lopulta kulmana (C). Kaikkia tehtiin molempiin suuntiin normaalisti vieden, takaaleikaten ja valssaten. Saralle vaikeinta oli vasemmalta tehty takaaleikkaus esteiden ollessa kulmana. Siinä ekan esteen jälkeen koira pyörähti ympäri ja hyppäsi samaisen esteen takaisin. Saatiin kuitenkin sekin toimimaan. Muut sujui hyvin pienellä kaarella.



Toisessa harjoituksessa oli ekaa kertaa paljaat kepit radassa. Ohjaus tehtiin molemmin puolin ja 3. esteellä tehtiin takaaleikkaus. Ekan hypyn sai suorittaa joko suorana tai takaakierrolla ja lopussa oli valinnaiset esteet. Suoraan lähetettäessä Sa hakee aloitusvälin todella hyvin molemmilta puolin ohjaten. Ongelmia on keppien lopussa, jossa koira lopettaa pujottelun pari väliä liian aikaisin, jos a. vedätän liikaa tai b. en osaa olla hiljaa. Itselleni siis opiksi hiljaa olo keppien aikana, jotta koira saa tehdä rauhassa töitä. Tehtiin lopuksi vielä pleksien avulla, jolloin sain turvallisesti vedättääkin koiraa.



Kolmas harjoitus oli tuttu serpentiinirata. Tällä kertaa oli koiria tarkoitus ohjata vain hyppyesteiden alapuolelta. Alkuun rimoja putosi, mutta kun rauhoitin ohjaustani niin rimatkin pysyi. Serpentiinin suhteen ei ollut ongelmia, mutta toinen putki oli ongelmallinen, sillä koira sujahti jatkuvasti väärästä päästä sinne. Mä ohjaan serpentiinissä koiraa hyvin pienessä tilassa, joten ratkaisuksi tähän on ottaa vähän tilaa ennen 6. estettä. Silloin koira saa paremman suunnan kohti oikeaa putken päätä. Ja sitten kun koira meni oikeaan päähän putkea, olin niin hämmästynyt, että ohjaus ei enää sujunut ;)



Yksitellen tehtiin vielä puomia ja rengasta. Lisenssiä pitäisi vissiin alkaa hommailemaan :)


---


PIkkulenkin jälkeen suunnattiin Sirkuskentälle. HSKP:n vapaavuorot on siiryneet kesäjan myötä ulos ja samalla vaihtui treenipäiväkin keskiviikkolle.


Ruutu (keltaset sankot) oli valmiiksi kentällä, joten tehtiin ekana sitä. Ekan lähetyksen tein suunnilleen kisamatkalta. Koira haki hyvin ruudun ja siellä hyvän paikan. Käskin vielä maahan ennen palkkaamista. Seuraavan lähetyksen tein reilusta kauempaa (n. 35 m) ja edelleen koira juoksi ruutuun hyvään kohtaan, tosin meni maahan suorilta. Vielä vika läheltä, jotta sain palkattua seisomisesta. Sitten liikkeestä istumista. Alkuun käsimerkillä, sen jälkeen pelkällä käskyllä. Kaikki hyviä. Otettiin myös seuraamista. MIetinnässä oli etenkin se oma askellus vasempaan käännyttäessä. Parhaiten koiruus toimi, kun aloitan käännöksen oikealla jalalla, mutta varsinaisen käännöksen teen kuitenkin vasemmalla. Otin myös askeleita taaksepäin. Näitähän on tehty paljon sisällä ja siellä ne on alkunut pelittämään. Ulkona oli nyt samaa ongelmaa kuin ennen sisälläkin eli takapää lähtee irtoamaan. Tähän otetaan avuksi vasemmalla odottava palkka. Jokunen vauhtiluoksetulokin tehtiin. Lähinnä niin, että kutsuin koiran mukaan poispäin kävellessä.


Toinen treeniryhmä teki paikallaanmakuuta, joten laitoin Saran siihen rivin päähän. Annoin ensin muiden käskyttää koiriansa maahan ja annoin Saralle käskyn vasta sitten. Olin piilossa pari minuuttia. Lopussa odotin muiden käskyttävän jälleen koiriansa ensin ja sen jälkeen palkkasin koiran makuuasentoon. Tunnariin koirassa oli liikaa virtaa. Tein tunnarin nurmikkolla ja koiralta kesti hetki paikallistaa rivi. Se nappasi ekan suuhunsa, pudotti sen, haisteli loput nätisti ja toi oman. Otettiin uudestaan. Nyt koira tönäisi sitä samaista suuhun ottamaansa kapulaa ja sen jälkeen haisteli taas siististi muut ja toi oman. Piilottelin pari kertaa pelkkää omaa kapulaa. Eka löytyi turhan nopeesti, mutta toisessa koira joutui käyttäämään jo enempi nenäänsä. Pitää muistaa tehdä tunnaria, jossa väärät esillä ja oma piilossa. Lopuksi vielä kaukoja. S-i-vaihtoa lukuunottamatta vaihdot onnistui n. 10 metristä. S-i-vaihdon kanssa piti koiralle näyttää ensin ihan läheltä miten se menikään. Sen jälkeen sain kasvatettua matkaa n. 5 metriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti