maanantai 31. toukokuuta 2010

Sikalityä


Saralla oli tänään siis sikailupäivä, mikä näkyi agitreeneissä koiran omana kivana. Mä en vaan koskaan tiedä ennalta milloin koira on sikailumielellä. Se selviää vasta radalla. Ensin tehtiin kahta pienempää rataa, jotka sovelletuin osin yhdistettiin yhdeksi isommaksi.


Eka rata:



Toiselta kolmannella ohjattiin pakkovalssilla ja tässäpä olikin jo eka ongelma. En millään meinannut saada käännettyä koiraa hypylle. Usemmiten liikuin jokseenkin liikaa ja Sa tuli hypyn ohi. Sitten kun hyppy saatiin tehtyä, niin ongelmallista olikin saada koira A:lle. Sara olisi mieluummin mennyt putkeen. Sitten kun sain koiran A:lle, se mentiin niin vauhdilla ettei 2on2offeista ollut tietoakaan. Putkesta kaarros 7. hypylle meinasi mennä pitkäksi. Tähän korjauksena oman liikkeen hidastaminen ja käskytys jo koiran ollessa putkessa.


Toka rata:



Toiselle esteelle ohjaus taas pakkovalssilla. Menee hyvin kunhan vain itse teen ohjauksen oikea-aikaisesti. Putkesta hypylle menokaarrosta piti taas hieman hioa pienemmäksi. Auttoi kun pidin ääntä koiran ollessa putkessa ja ohjasin pidemmälle. Pussiin oli vaikeaa mennä. Sitten kun koira sinne meni, niin se mentiin marianne-karkkina. Yhtenä sovelluksena oli jopa tulla _takapää_ edellä pussista! Tehtiin pussia ihan yksittäisenä ja se onnistui siten hyvin. Jotenkin radassa se oli vaikeaa. Pussista tullessa vastassa oli seinä, oiskohan se vaikuttanut? Mulle vaikeaa on olla hiljaa koiran ollessa pussissa ja vastapainoksi on vaikeaa pitää ääntä koiran ollessa putkessa. Lopussa oli keppien jälkeen vaihtoehtoisesti joko putki ja hyppy tai keinu. Keinu meni tosi hyvin. Koira hidasti vauhdin hyvin käskystä :)


Loppurata:



Lopuksi siis yhdistelmärata. Se sujui kaikkeen muuhun tämänpäiväiseen nähden oikein hyvin. A:lla tuli kielto ja kepit jouduttiin ottamaan pari kertaa uusiksi, kun vauhtia oli vähän liikaa (vedätin liikaa).


---


Eilen koiruus pääsi tekemään esineruutua ekaa kertaa tänä vuonna. Alueeksi talloin n. 5 x 50 metrin metsäkaistaleen, jonka toinen pitkä sivu rajottui ojaan. Ilma oli sateinen. Molempiin takakulmiin jätin pallon. Sas ei meinannut pysyä nahoissaan kun huomasi mitä oltiin tekemässä! Kaksi lähetystä ja kaksi palloa. Koiruus tarkasti risteillen koko alueen. Ekasta tuonnista pelkät kehupalkat, tokasta peliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti