perjantai 11. helmikuuta 2011

Aksailuja


SARAN maanantaitreenit:



Saralle on alkanut tulla tavaksi roiskaista A:lle (kisavideoistakin sen näkee). Sitä korjaamaan A:n ylösmenolle laitettiin muurin palikka. Se toimikin hyvin, joten käytetään sitä nyt vähän aikaa ja jatkossa satunnaisesti. Radan haasteellisin kohta oli saada koira oikeassa kulmassa pituudelle. Vekillä onnistui, muuten koira herkästi hyppäsi pituuden välistä. Putkijarrutus toimi hyvin, kunhan vain suhisin oikeassa kohdassa. Lisäksi osasin valssata vähän joka välissä. Hyvä minä!


Lisäksi tehtiin takaakiertoja neljän hypyn muodostamalla neliöllä. Hyvin sujui. Hyppytekniikkana oli tällä kertaa perussarja siksakkina. Näki kuulemma, että ollaan treenattu hyppytekniikkaa :) Sara ei nyt häiriintynyt edes minun liikkeestä.


---


RINNAN tiistaitreeneissä oli tällä kertaa kouluttajana Pirjo Yli-Juuti ja aiheena valssi. Tulipa kyllä niin paljon teoriaa valssista, etten koskaan ole aiheesta niin paljoa kuullut! Eli siis ns. uudenlainen valssi; rintakehän lasersäde kertoo koiralle ponnistuskohdan, ohjaajan jalkaterät suuntaa minne mennään, ohjaava käsi vaihtuu vasta koiran tultua riman yli... Huh!


Valssia harjoiteltiin hypyn ja putken kanssa:



Lisäksi tehtiin hyppytekniikkana perussarjaa kuudella esteellä. Hypyt oli hieman limittäin toisiinsa nähden. Ensin lelupalkalla. Lelun kanssa Rin ei edelleenkään keskity jalkoihinsa vaan astuu välillä speed bumpin päällekin. Lelu vaihdettiin namialustaan ja toinen toisto oli jo riittävän nätti, että jätettiin siihen. Ei lelupalkkaa siis näissä Rinnalle. Tehtiin myös kujakeppejä ja tokikin kerrattiin myös puomilla 2on2offia. Pikkasen tuntui neitokaisella olevan hukassa lähtöluvan odottelu, joten niihin edelleen vaan paljon treeniä.


---


Torstaina Sporttikoirahallivuorolla tein SARALLE kuuden hypyn perussarjan vino-okserein. Eka kerta meni hyvin. Lisäsin mukaan oman liikkeen ja Sas hyppäsi vikan välin yli. Kun koira ei seuraavalla kerralla itse korjannut askellustaan, niin laitoin lelupalkan vikan esteen alle. Se korjasi ongelman, mutten ottanut enää omaa liikettä mukaan. Kahdella vierekkäisellä hypyllä opeteltiin tiukkaa käännöstä heti hypyn jälkeen. Rimat oli 35 cm:ssä. Ohjasin koiraa tekemään kahdeksikkoa. Sara irtosi vähän turhan hyvin hyppäämisen jälkeen. Korjaukseksi laitoin rimat vinoiksi, otin mukaan suhinaäänen ja koitin käyttää kroppaani oikein. Koira kääntyi paremmin, mutta hiottavaa ois näissä kyllä.


Molempien koiruuksien kanssa naksuttelin suoraa 2on2offia puomilla. Kotona pystyn olemaan jo muutaman metrin SARAN takana, RINNANKIN kanssa melkein metrin, mutta nyt mun piti sijoittua koiran eteen tai vähintäänkin viereen suoran 2on2offin tarjoamiseksi. Mutta... Koti on aina koti <3 Lisäksi RINNAN kanssa tehtiin hihnaseuraamista. Naksuttelin parhaissa paloissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti