sunnuntai 28. elokuuta 2011

Jkl


SARAN kanssa vietettiin viikkoa Jyväskylässä, RINNA oli hoidossa.



Muun elelyn lisäksi SARA haisteli jäljen. Taru tallasi muutaman sata metrisen jäljen, joka vanheni reilun tunnin. Keppejä jäljellä oli viisi (turhan märkiä). Maa oli kosteaa. Jälki lähti ensin polkua pitkin, josta se poikkesi metsään. Sara siirtyi sujuvasti polulta metsään ja käveli samalla ensimmäisen kepin ylitse. Otin koiraa takaisin päin, jolloin se nosti kepin. Pelkät kehupalkat siitä. Pian jälki ylitti polun, Sara ylitti sen suoraan, mutta jatkoi sitten väärää jälkeä kymmenisen metriä ennen kuin muuttui epävarmaksi. Otin koiraa takaksi polun ylityskohtaan, jossa oli myös toinen keppi. Sen koira ilmaisi. Edelleen vain kehupalkka. Jälki jatkui jonkin matkaa metsässä ja sitten se sivusi polkua puolen metrin päästä. Tässä Saran piti varmistella jäljen suuntaa ja kolmas keppi jäi ilmaisematta. Otin taas koiraa takaisin ja se ilmaisi kepin sitten. Kehupalkka siitäkin. Siitä lähtien jälki lähti menemään jyrkkää rinnettä alaspäin. Koira meni jälkeä pitkin ja ilmaisi loput kepit onnistuneesti. Niistä pateetakin palkaksi.


Reissusta kotiin palattiin ja Rinnakin haettiin hoidosta. Tänään tokoiltiin aussieseurassa Sirkuskentällä. Ensin RINNA pääsi paikallaanmakaamaan neljän koiran keskelle. Makuutus oli muutaman minuutin mittainen. Olin piilossa, kertaalleen kävin välipalkkaamassa. Rin makasi hyvin, mutta lopussa se tippui lonkalleen. Otettiin toisen koirakon kanssa vielä vuoronperään sivulla maahanmenoa ja perusasentoon nousua. Rin kuuli vain omat käskyt. Sitten seuruutin Rinnaa. Ensin käännöksiä, askelsiirtymiä ja muuta mutkittelua. Kivaa oli. Sitten hihnaseuruuta olkalelun kanssa. Seuruutin pitkiä suoria, myös häiriöitä kohden (muut koirat, merkki tms.). Tosi hyvin sujui. Siirryttiin skeittiramppien sekaan ja kontakti tippuili. Korjasin koiraa ja se hieman siitä paineistui. Kontaktin pito ei ole vielä täysin selvää Rinnalle. Saatiin lopulta ihan kelpoa seuraamista ja siitä palkkailin. Otettiin vielä seuraamista kentällä. Siellä se onnistui ongelmitta. Toisella kierroksella palattiin taas seurailemaan skeittiramppien juokkoon. Namipalkkailin koiraa ja hoksasin miksi kontaktin pitäminen oli niin vaikeaa ramppien lähellä. Rinna halusi kiipeillä rampeille. Annoin sille luvan ja vuorottelin kiipeilyn ja seuraamisen välillä. Kontakti parani, kun koiralle tuli selvempi ero tekemiseen. Tehtiin myös ruutua. Eka leluruutu täydeltä matkalta ja sitten tyhjään ruutuun lähetys. Penne meni ruutuun asti, mutta teki ympäripyörähdyksen ennen ruutua. Otettiin vielä eri matkoilta tyhjään ruutuun menoa. Ne sujui hyvin. Rin tarjoaa hyvin keskipaikkaa. Sen verran hyvin se on sillä tarjonnassa, että voisi opettaa sille pysäyttämisen sijaan toisenkin ruudun keskelle hakeutumiskäskyn.



SARAN kanssa aloitettiin ruudulla. Tehtiin ruutuunmenot molemmista suunnista. Ohjatun kapulat oli kasassa keskikapulan kohdalla. Koira meni hyvin ruutuun, palkkasin seisomisiin. Sitten vaihdettiin ohjattuun noutoon, samalta merkiltä mentiin, ruutu oli edelleen paikoillaan. Otin ensin oikeanpuolimmaisen kapulan noutoa. Sara meni toistuvasti keskikapulalle ja korjauksella haki vasta oikean kapulan. Välillä vaati useammankin käskyn, ettei koira mennyt keskikapulalle. Se ei siis reagoinut pysäytyskäskyihin. Viimeistään kuitenkin keskikapulan napattua suuhunsa se pysähtyi käskyllä ja pysähtyessään pudotti myöskin kapulan suustaan. Palkkasin vain kehuilla oikean kapulan tuonnit korjauksien jälkeen. Oikea kapula oli varjossa, muut auringossa. Siirsin senkin aurinkoon, mutta edelleen keskikapulalle meni koira. Otin keskimmäisen pois ja koira haki hyvin oikeaa kapulaa. Lisäsin keskimmäisenkin ja edelleen se haki oikean kapulan. Toisella kierroksella otin vielä ohjattua. Ensin vasen (ruudun puoleinen) ja sitten oikea. Molemmissa koira nouti epäröimättä oikeat kapulat. Sitten vielä virittelykuiskaus ruudusta ja ruutuun lähetys kapuloiden ollessa paikoillaan. Ruutuun se menikin :) Saran kanssa tehtiin myös kaukoja. Tehtiin pelkästään minun peruuttaessa ja niinhän se sujuu. Paikkamakuuseenkin koira pääsi. Saran ongelmana on paikallaanoloissa minun piiloon meneminen. Siitä tulee rauhaton (epävarmuutta?). Nyt käväsin useasti piilossa ja palasin palkkaamaan koiraa heti. Koira makasi näin hyvin. Kun lisäsin liikehäiriötä puskan takaa (liikuin siellä siten, että koira näki liikettä), se otti lonkka-asennon. Korjasin nämä, mutta edelleen töitä tämä vaatii. Sara teki vielä luoksetulon seisomaanpysäytyksen samalla pallon lentäessä sekä vauhtiluoksetulon. Otettiin loppuun vielä eteenmenoa. Ensin leluun juoksu. Sitten ilman lelua (koira luuli, että kentän laidalla oli lelu) maahanpysäytyksellä. Hyvin sujui. Sitten taas leluun juoksu ja sen jälkeen ilman lelua. Nyt koira tiesi lelun olevan mulla. Se lähti hitaammalla laukalla liikkeelle, mutta eteni kuitenkin käskyyn asti. Loppuun vielä lelulle juoksu.


Siirryttiin Purinalle hyppytekniikkatreeniin. Ensin molemmille muutama toisto set pointia tasaokserilla (kotiläksy). RINNALTA se sujui, SARANKIN suoritus oli ihan ok. Sitten set point liikkuvalla korkeudella (tavallinen hyppyeste, apuhypyn ja hypyn väli 6 ft). RINNALLE ensin 40-45-50 cm. Muuten ihan hyvin, mutta saalistuksen puolelle meni. Vaihdoin lelun huonompaan ja otettiin korkeudeksi 55 cm. Siinä koira tuli riman ali. Laskin 50 cm ja edelleen se tuli riman ali. Ilma oli lämmin, joten saattoihan se olla, että penne oli väsynyt. Tai sitten lelun vaihdon myötä se keksi nopeamman reitin lelulle. Laskin rimaa vielä 35 cm asti. Sen penne hyppäsi ja jätettiin siihen. SARALLE sarjana 55-60-65-65-70-60-50 cm. Se hyppäsi helpon oloisesti, paitsi ekassa 65-senttisessä se kolautti rimaa, joten otettiin se toistamiseen, se onnistui sitten puhtaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti