tiistai 7. toukokuuta 2013

Aksat & Ninat

RINNAN aksoissa oli hauska rata. Putkien määrästä huolimatta Rinna oli hyvin kuulolla!


Putkisarjan ohjasin kuvassa putkien yläpuolelta ja Rinna jarrutti hyvin putkien jälkeen. Pituudella ilman jarruteluja koira hyppäsi liian pitkästi, josta tuli turhaa kaarretta. Kokeilin pituudelta kääntöä jaakottamisella, jolla koira kääntyi liiankin hyvin. Paremmin toimi ihan vain jarrutus ennen pituutta. Jarruttamisen jälkeen koiralle piti antaa ohjeistus pituudelle, muuten se silläkin tuli välistä. Keppikulma oli Rinnalle helppo. Renkaalta keinulle perusohjauksella ohjaten koira kaarratti liikaa ja tuli huonossa kulmassa keinulle. Parempi oli jaakottaa kympillä. Keinun Rinna teki pääasiassa hyvin. Kerran se varasti mukaan sieltä. Kuudentoista rima tippui useasti. Olikohan ohjaus epäselvää... Koiran sai pois putkihäiriöiltä vekkaamlla ennen hyppyä ja jaakottamalla koira hypyn yli. Seiskatoistan ohjasin viskillä eikä Rinna osannut lukea sitä tähänkään suuntaan. Autettiin koiraa lelulla ja saatiin sujumaan näinkin.

---

HAU:n tokoryhmää oli jälleen Nina Manner kouluttamassa. Ninalta tilasin SARALLE kokeenomaisen treenin, jossa en tiennyt liikejärjestystä ennen kuin vasta edellisen liikkeen jälkeen. Mun pää kesti tämän! Liikkeinä oli luoksetulo, zeta, ruutu, tunnari ja ohjattu nouto. Luoksetulon pysäytykset kuulemma näytti jo hieman paremmilta tai ainakin koiran asenne oli tekevämpi niissä. Mukavaa, treeniä jatketaan silti edelleenkin. Zetassa kaikki asennot oli maahanmenoja. Koira äännähti alun liikkeellelähdössä ja huomautin siitä. Lisäksi se taisi ääntää maahanmenoissakin. Ruutuun mennessä Sara kaarratti hieman luoksetulon merkkejä kohden, mutta korjasi itse linjansa ruutuun. Ruudussa se jäi liian laitaan ja korhuutin sen toiseen laitaan :p Sitä oikeaa paikkaa saisi vahvistaa lisää. Tunnarissa kapulat oli jonona. Sara haisteli niitä rivinä eikä heti löytänyt omaansa ja maistoi väärääkin, mutta toi kuitenkin oman. Ohjatussa noudettavana kapulana oli metallikapula. Kapula oli lähellä ruutua. Hyvin meni muuten, mutta metallikapulan kanssa perusasentoon kääntyminen oli vähän hidas. 

Sitten rikottiin vähän lisää kaavoja. Lähetin koiran ruudun merkille ja menin ottamaan sen seuraamiseen siitä. Tehtiin liikkeestä istuminen ja kävelin kaemmas ja kutsuin koiran sivulle. Toisessa seuruutin koiran ruudun merkille ja palasin itse takaisin lähetyspaikalle. Lähetin koiran ruutuun ja siellä käskytin sille kaukona i-m-i ja kävelin koiran luokse ottaen sen seuruuseen mukaan. Sarppa on hyvin kuulolla ja tekee niinkuin sitä käsketään. Seuraamisissa koira keuli ja jälkimmäisessä seuruussa se myös äänteli useasti. Niistä huomautin. Seuruuta katsastettiinkin sitten seuraavaksi. Edistämiseen voisin kokeilla joko sitä takaa palkkausta, mitä olen tehnytkin, mutta ehkä vähän rauhallisemmin, tai liikkeen keskeyttämistä ja tilanteen nollaamista ennen uutta yritystä. Voisin myös fyysisesti korjata koiran paikkaa taaksepäin eli ihan vain siirtää koiraa taaksepäin kätösillä. Valitsen nyt ensimmäisen ja tehdään sitä kuurina. Käännöksiäkin taas katsottiin ja ne edelleen saadaan toimiviksi, jos vain itse en kiirehdi vaan hidastamalla kerron koiralle käännöksen tulosta.

RINNAN kanssa katsastettiin haukuttamista. Osaa se haukkua, mutta nyt pitäisi saada vahvistettua sitä vaativaa haukkumista, mitä koira välillä esittää. Eli palkkaustilanteet on keskitettävä niihin. Rinnan seuraamiseen haluaisin saada lisää draivia. Tehtiin seuraamista kainalopalkalla ja koira alkoi painamaan. Tämä korjautui oman tempon muuttamisella hieman nopeammaksi. Rinna välillä kitisi. Ääntelyyn käytin nyt supernannyna oloa. Hyvä, että tuli tätäkin nyt tehtyä valvovien silmien alla, nimittäin en olisi osannut vielä tätä tarpeeksi pitkälle itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti