torstai 9. toukokuuta 2013

Möllinä

Belgiyhdistyksen tokotoimikunta järjesti möllitokon Sirkuskentällä. Ylemmille luokille tarjolla oli liikkuroinnit. Sää oli lämmin, plus kakskytjotain. Se ei näköjään haitannut. Ehdin käyttämään koirat uimassa luokkien välissä.

RINNA osallistui voittajaluokkaan. Liikkeiden välit ei edelleenkään suju, joten namitin koiraa niissä ja se kulki niin hyvin mukana. Paikallaanolo oli ensin ja sitten yksilöliikkeet normijärkässä. Rinna oli eka suorittaja ja jäin sen kanssa paikallaanolon jälkeen suoraan kehään.
  • Paikkamakuun käskyä odotellessa Rinna ei pitänyt kontakia ja meni vähän hitaasti maahan. Näitä pitää treenata. Muuten makuu oli hyvä ja sivulle nousu oli ripeä.
  • Seuraaminen tuntui tosi hyvältä! Kaavion keskellä parissa liikkeellelähdössä koira äännähti. Sen jälkeen rauhotin lähdöt ja koirakin hiljeni. Askeleiden jälkeiset perusasennot oli vinoja. Niihin treeniä.
  • Liikkeestä istumista koira ei edelleenkään osaa, eikä osannut nytkään. Apujen kanssa onnistui. Loppuosa liikkeestä sujui.
  • Luoksetulon otin ilman pysäytyksiä suoraan sivulle. Annoin vielä toisen käskyn muistutuksena koiran ollessa lähellä. Ei se törmännyt, mutta jarrutus meni pitkäksi. Ne pysäytykset pitäisi opettaa.
  • Ruutu oli hyvä. Lopussa koiran olisi pitänyt tulla seuraamaan selän takaa, mutta se pyörähtikin edestä. Näitäkin pitäisi muistutella.
  • Hyppynouto oli ok.
  • Metallinoudossa Rin ei nähnyt kapulaa ja juoksi merkille. Sieltä se huomasi parin metrin päässä olevan kapulan. Se meni kapulalle ravilla, mutta nosti sitten laukan sitä tuodessaan.
  • Tunnari sujui, paitsi se luovutus. Koira tiputti laukasta raville metriä ennen ja luovutusasento oli edelleen liian tiivis. Varmaan tuo luovutusasennon korjaaminen vaikuttaa nyt palautusvauhtiinkin.
  • Kaukoissa jäin lähelle. Sarjalla oli kahteen kertaan s-i-vaihto. Eka oli ruma, toiseen annoin sitten avut ja se sujui. Muut vaihdot oli ok.
Rinnan kanssa vietetystä ajasta kehässä jäi hyvä fiilis. Se keskittyi hyvin ja teki oman osaamisensa tasoisen suorituksen. Treeniä vaan lisää ja joskus kokeeseen.

SARA teki eeveeällän. Ensin oli paikallaanolot, sitten yksilöliikkeet normijärkässä kaikki kerrallaan.
  • Paikkamakuussa koira teki nopsan maahanmenon, palkkasin siitä. Aivan makuun lopussa koira meni lonkalleen. Sivullenousukin oli palkan arvoinen.
  • Istumisessa koiran pää pyöri välillä siihen malliin, että jokin ötökkä pörräsi ympärillä. Muuten istuminen oli hyvä.
  • Seuraaminen oli pitkästä aikaa kivantuntuista. Kerran koira äännähti ja siitä komensin. Muistin nyt tehdä hidastukset käännöksissä.
  • Zeta oli hyvä.
  • Luoksetulossa palkkasin alun maahanmenon, ripeä oli. Pysäytykset oli normaalin huonot :/ Maasta kävin koiran korjaamassa pari metriä taaksepäin ennen kuin otin sen sivulle.
  • Ruudun merkkiä Sara ei meinannut löytää. Se yritti ensin pari kertaa lähetyspaikan ja ruudun välissä olleelle oranssille merkille. Kävin sitten näyttämässä koiralle vihreää merkkiä. Sara ei meinannut sitä huomata silloinkaan, se ei vaan nähnyt sitä. Sen jälkeen ruutu meni hyvin.
  • Ohjattu nouto oli ok.
  • Metallihyppynouto samoin.
  • Seka tunnarikin.
  • Kaukoissa koira tuli eteenpäin s-i-vaihdossa. Olisin korjuuttanut, mutten huomannut sitä silloin. S-m-vaihdot tehtiin kahteen kertaan ja ne meni oikein. Alun maahanmenosta tuli tässäkin palkkaa.
Sara teki omanlaisensa suorituksen. Vähän jäi ärsyttämään ne samat virheet, jotka toistuu kerrasta toiseen. No eikun treeniä vaan edelleen lisää :p

---

Sitten suunnattiin lenkin kautta Purinalle aksaamaan. RINNA ehti ensin. Juoksutin koiraa kontaktiympyrässä (kuvan yläosassa, keinu käännettynä linjan suuntaan) eli A-este, putki, puomi, putki ja keinu ympyrässä. Keinun käänsin välillä ympäri ja juoksutin koiraa toiseenkin suuntaan. Kontakteilla yritin koiran saada varastamaan eikä paljoa siihen vaadittu. Jättäydyin myös kontakteilla jälkeen. Puomilla ja A:lla koira juoksi silloin täysiä loppuun asti, keinulla vauhti hidastui minun jäädessä taakse.

Tehtiin vielä yhdellä medikorkuisella esteellä ohjauskuvioita: viskileikkaus, päällejuoksu, jarru + jaakotus ja takaakierto.

SARAN treeneissä tehtiin rataa improvisoiden:


Pakkovalssi muurilla oli Saralle vaikea, etenkin kun en alkuun antanut koiralle tarpeeksi tilaa. Saatiin hyppy sujumaan, kunhan annoin koiralle tilaaa ja ohjasin kääntymisen loppuun asti ohjaamalla 2.-3. hyppyjen yläpuolelta. Keinulle oli huono kulma. Haltuunotolla tai persjätöllä tehtynä oli turvallista, mutta Sara joutui hidastelemaan. Ihan vain vedättämällä oli paras, mutta riskinä toki oli ylösmenon ohitus. Kepeille Sara haki oikein.

Tehtiin samaa myös toiseen suuntaan. Näinkin koria haki hyvin kepit. Muurilla Sara osaa paremmin takaakierron.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti