sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Piirinmestikset

HSKP:n piirinmestaruuskoe järjestettiin jälleen Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksessa. Koe oli samalla KV-koe. Sää oli vaihteleva, yksilöliikkeissa ei vielä kastuttu, mutta paikallaanolojen aikaan satoi vettä kaatamalla.

Tuomareina kokeessa oli Päivi Kivelä ja Marko Puranen. Yksilöliikkeet oli jaettu kahteen osaan: seuraaminen, kaukot ja ohjattu nouto Päivin kehässä ja Markolla tunnari, metallihyppynouto, luoksetulo, zeta ja ruutu. Lopuksi suoritettiin paikallaanolot Päivin tuomaroimana.

Seuraaminen   7 ½
Muutamat ääntelyt ja vinoja perusasentoja askeleiden ja käännösten jälkeen.

Kaukot   7 ½
Sara on tehnyt tosi hyviä kaukoja treeneissä, mutta ne ei näköjään onnistu vielä kokeissa. Paremmat pisteet kuitenkin kuin aikoihin!

Ohjattu nouto   0
Arvonnassa tuli vasen, jossa oli toinen kehä merkkeineen vieressä. Sara lähti kohtisuoraan vasempaan ja oli mennä ulos kehästä, mutta onnistuin pysäyttämään. Lisäkäskyin sain koiran tuomaan kapulan. Ohjaus toimi hyvin :) Olin päättänyt ennen koetta, että tällä kertaa ei oteta punasta korttia koiran poistuttua kehästä vaan itse olen valmiina pysäyttämään koiran tarvittaessa. Tässä onnistuin!



Tunnari   9
Puri.

Metallihyppynouto   6
Koira kolautti esteeseen mennen tullen :/

Luoksetulo   7
Seisomaan pysähtyminen oli valuva enkä ollut käskyissä ajoissa :/

Zeta   8 ½
Edisti.

Ruutu   0
Sara lähti luoksetulon merkeille ja lisäkäskyillä vasta sain sen ruutuun.



Paikallaan istuminen   5
Sara istui kaatosateessa hyvin, mutta minun tullessa takaisin koiran luo se nousi ravistelemaan :/

Paikallaan makaaminen   10
:)

Tulos: EVL0, 186 p. ja sijoitus 14./24. Edustimme ATD:n kakkosjoukkueessa, joka sijoittui viidenneksi, ei tokikaan meidän ansiosta :p

Suorituksesta jäi vähän ristiriitainen fiilis. Tuttuja virheitä tuli sekä koiralta että minulta. Samalla kuitenkin Saran kanssa oli kehässä hyvä olla. Liikkeiden välejä mun ei tarvinnut edes ajatella, kun ne vaan nyt toimi :)

Mietittyttää kyllä miten pitkälle Sarasta on tai oikeastaan miten pitkälle osaan sitä viedä? Siihen ei varmasti löydy vastausta ilman treeniä ja koettelemuksia. Treenataan siis lisää ja yritetään taas. Hirveästi ois duunia. Hetkellisesti se ehkä masensi, mutta nyt jo odotan innolla :D

---


Illemmalla mentiin Wilman ja Hannan kanssa tottistelemaan Taliin. RINNA oli mukana.
  • Ilmottautumisia tehtiin kaksin kappalein. Ok.
  • Seuraamisessa kainalopalkalla koira jostain syystä vaan edistää. En osaa käyttää kainaloa oikein. Ammuttaessa ekassa koiran korva heilahti, sen jälkeen kolmessa ei mitään reaktiota.
  • Makuu oli ok. Ampumiseen koira ei reagoinut.
  • Tasamaanouto ok.
  • Hyppynouto ok.
  • Estenoudossa autoin koiraa tulemaan siistimmin alas mennen tullen. Lisäksi estettä tehtiin ilman kapulaa namittamalla ja lelulla. Lelulla oli sujuvampaa. Matalalla esteellä koiraa juoksutettiin kahden ihmisen välissä namin voimalla. Toisella puolen ihminen oli vinossa suhteessa esteeseen mimikoiden vinoa heittoa.
  • Eteenmenoa varten lelu oli viety koiran näkemättä. Rinna juoksi ekalla lelun yli sitä huomaamatta. Huusin koiran maahan ja se meni kaarrattaen, mutta kertakäskyllä. Näytin sille lelua ja toistolla se juoksi lelulle hyvin.

2 kommenttia:

  1. Nauratti tuo ruutuun lähtö! :D Se oli niin Jäynämäinen! Hyvin päättäväisesti liikkeelle, sit kiepsahdetaan tuijottaa: "Eiku mitä sä sanoitkaan?" :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on näille vissiin sisäänrakennettu ominaisuus :p

      Poista