maanantai 7. huhtikuuta 2014

Pelasu

Perjantaina aamulla mentiin Inkan ja Erikan kanssa Vaakoin metsiin. Erika talloi RINNALLE jäljeksi noin 1250 metriä pitkän jäljen kuudella kepillä. Se ajettiin puolisen toista tuntia vanha. Jana oli hyvä. Jäljestys oli hieman huoletonta. Kallioisessa kohdassa koira joutui töihin, ettei olisi hukannut jälkeään ja sen jälkeen jäljestys parani. Kaikki kepit löytyi. Kaikki ilmaisut tosin oli huonoja. Päästiin vielä tositoimiinkin, kun Inka eksyi :p

Viestiä juoksutettiin Luukin puolella. Menin B-pisteelle kolmeensataan metriin ja tein jäljet noin 30 m C:lle ja sieltä sama D:lle. Koirat juoksutettiin peräkkäin. Ensin Rinna ekana B-A-C ja Sätkä ensin A-D. Olin joutunut maaston vuoksi menemään hankalampaa reittiä ja kumpikin koira juoksikin ensin kallion päällä ohi, sitten ne ymmärsi menneensä vikaan ja löysivät pisteelle. Vikalla molemmat koirat sai lähteä yhtä aikaa. Ei hyvä idea. Rinna räksytti Sätkälle. Tästä huolimatta Sätkä lähti, mutta Rinna tartti uuden käskytyksen. 

---

Lauantaina oli Maiju Korhosen agikoulutus Rinnalla. Tuli erilaisia näkökulmia. Rinnan kanssa ehdittiin tekemään 26 esteen radasta alkua ja loppua. Piirsin vain ne.


Maiju ohjeisti käyttämään vastakäsiohjausta. Kakkoselle ja neloselle siis se. Koira kyllä kääntyi sillä hyvin, mutta kakkosella se tuntui väärältä, kun koira joutui tulemaan vastakkaisen käden läpi, josta en ole ihan varma haluanko koirani lukevan ohjausta niin. Neloselle tulokulma oli eri ja siinä se oli ok. Seikalla ohjasin takaakiertona + sylkkärinä (back flap) ja seiska sitten sylkkärillä. Toimi hyvin, kunhan vain annoin koiralle tarpeeksi tilaa enkä huitonut kädellä liikoja. Näitä voisi käyttää enemmänkin. 

Lopussa ajattelin tekeväni hypyt välistävedoin, mutta ideaksi tuli kokeilla persjätöllä  kaksvitoselle vientiä. Eli kaksnelosella valssi, jonka jälkeen persjätöllä puolen vaihto ja ohjaus kaksvitoselle. Toimii hyvin, mutta vaatii vielä hiontaa. 

Koulutuksesta tuli uusia ja vanhoja ajatuksia. Hyvä koulutus ja Rimppakin oli oikein kiva :D

---

Sunnuntaina oli ATD:n koemaiset treenit. Rinna teki liikkeinä niitä mitä on viime aikoina treenattukin eli tottiksen osasia. Luoksetulossa koira tuli hyvällä vauhdilla ja törmäsi. Positiivista on, ettei se törmännyt pahasti :p Hyppynoudossa koira ennakoi ja käskin sen takaisin. Sitten ok. Metallinoudossa se murisi kapulalle, josta komensin ja koira sitten tuli ravilla takaisin. Seuruu hajoaa juoksussa, koira lähtee edistämään eikä pidä kontaktia. Muuten ihan hyvää. Liikkeestä istuminen oli ok, joskin tassu liikkui kävelyssä koiran taakse. Edelleen siis tekniikassa tekemistä, mutta nyt oli hyvä fiilis koiran kanssa tehdessä :)

Sitten SARA ja se oli yksi *piip*. Kerran kokeessa juoksuisena se oli samanlainen ja nyt sitten taas :p Seuraamisessa jäi alkuun perusasennot tekemättä ja piipitystä pääsi. Ravistelun jälkeen saatiin joku järki touhuun ja zetan seuruussa koira toimi hyvin. Asentoja ei otettu. Luoksetulossa väännettiin alun maahanmenoa, koira joko äännähti maahanmennessään tai meni hitaasti. Lopetettiin vääntö, kunnes koira osasi mennä äänettä nopsasti maahan. Muita osia luoksetulosta ei tehty. Ruudussa koiralla oli yllärinä pallo. Pallo tuli oikeassa kohtaa, sillä liikkeen osaset meni hyvin. Ohjatussa noudossa koira vienosti piipitti kapuloita viedessä. Odotin sen loppuvan ennen kuin lähetin merkille. Merkiltä koira sai taas pallon. Tunnarissa kapuloita oli paljon. Hyvin haisteltu. Kaukoissa asennot oli ok, mutta hieman epäpuhtautta oli. Lisäksi vinoa piipitystä :/ Metallihyppynouto tehtiin pari lautaa koiran säkään korkeammalta ja se oli hyvä. 

Ääntely oli siis korostunutta. Olisi tehnyt mieli vääntää koiran kanssa siitä vielä lisää, mutta kannattaakohan se?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti