keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Ylä- ja alamäkiä


Maanantaina tokoiltiin Tiinan ja Tiian kanssa Saarnilaakson koulun kentällä. Ensin otettiin paikallaanolot, makuu ja istuminen. Kumpikin sujui SARALTA ok. Jumppasin myös sivulta maahanmenoja ja sivullenousuja. Hyvin jumpattu.

Merkin ja ruudun välissä oli häiriömerkkejä ja ne arvatenkin häiritsi. Ekalla Sara lähti kohti niitä, kutsuin pois ja uudella yirtyksellä se löysi mutkan kautta ruutuun. Kolmas yritys meni sitten nappiin. Sitten tehtiin ohjattua noutoa ja toistolla ohjatun  noudon kapulan paikalla olikin tunnarikapulat. Ohjattu nouto oli ok ja niin oli tunnarikin! Seuraamista tehtiin jäävien kera. Asennon otot ei olleet niin hyviä kuin zetana. Koira on vissiin vähän rutinoitunut.

Tein lopuksi vielä luoksetulon seisomaanstoppia. Lautaa ei ollut, mutta maahan piirretty viiva toimi yhtä hyvin. Pohja oli hieman kovempi kuin aiemmissa treenipaikoissa. Ekat ja pidemmillä väleillä tehdyt oli huonoja, mutta siinä välissä oli hyviä. Teetin myös maahanmenoa. Tähänkin olen saanut mustavalkoisuutta mukaan :)



Sitten HAU:n tokoihin Sirke Viitasen koulutukseen. RINNALTA katsottiin sitä seuraamista. Se kun ei tunnu hyvältä. No ei kait se tunnu, kun koira on kaikista vaatimuksista paineistunut eikä sillä ole hyvä olla seuruuta tehdessä :/ Sen kroppa on jännittynyt, se vilkuilee muualle ja lipoo huuliaan. Entisen liikojen kierrosten sijaan ääntely on nyt enemmänkin ahdistuneisuutta. Pitäisi löytää se tasapaino. Ei saa vaatia liikoja, mutta tietynlainen vaatimustaso pitää kuitenkin olla. Ohjeeksi tuli nyt tehdä pitkiä helppoja seuruita. Nyt tehtiin isoa neliötä oikeaan ja pidemmän aikaa seurattuaan koira rentoutui. Tässä on hyvä pitää palkkaustuokio. Apusilmät on tässä hyvät, että koiran rentoutumisen huomaa. Itse en sitä seuruuttaessa näe. Leluja voin ottaa palkaksi, mutta pitää olla tarkkana ettei palata entiseen ylivireeseen. Voin myös ottaa suusta namilla palkkausta. Se voisi olla turvallinen keino saada oikeanlaista keskittymistä ja rentoutta lisää.

Kerettiin vielä katsastamaan jääviä. Seisomisen hyppäytys toimii hyvin takapalkan kanssa. Maahanmenoissa koira tarvii tilaa tehdä hyvä asento. Eli en saa pysähdellä, vaan mun pitää liikkua antaen koiralle tilaa. Näihin vain treeniä!



Tiistaina käytiin kokeilemassa menoa kickbikellä HSKH:n järjestämällä kokeilukerralla. Kikkari on aika hauska vehje :D Arvatenkin Rinna tykkäsi menosta. Se ei ole pitkiin aikoihin päässyt vetämään kunnolla. Lyhyestä talvesta johtuen vetoja suksilla ehdittiin ottaa vain kerran eikä pyöräilykauttakaan ole vielä aloitettu. Muutaman kerran on käyty juoksemassa, mutta mun kanssa juostessa Rinna ei todellakaan pääse täysiä juoksemaan :p

Koiria juoksutettiin 100-200 metrin pätkissä. Lelupalkkaa käytettin, mutta Rinna tykkää juosta ilman sitäkin. Se palkkautuu ihan vaan siitä juoksemisesta. Nytkin se helposti hylkäsi lelun ja lähti tempomaan uudestaan juoksuun omia aikojaan. Ei sitä ennen ole palkattu millään, mutta hyvähän näitä lyhyitä motivaatiopätkiä on tehdä. Omaa vuoroa odotellessa Rinna huusi muiden päästessä ennen sitä, mutta juostessa se ei muita huomannut. Rinna lähti yhtä hyvin tyhjään juoksemaan kuin muiden koirien peräänkin. Suuntakäskyt oli vähän ruosteessa, mutta onneksi hiljentäminen ja pysähtyminen edes toimi käskystä.



Sitten oli Huippiksen tämän kauden lopetus. Sen kunniaksi kisattiin ensin normaalia agirataa ja sitten gamblerinä. Se oli hauskaa vaihtelua :) Koira teki osansa hyvin, kaikista virheistä on syyttäminen vaan ohjaajaa. Koira pysyi hyvin lähdöissä ja kontaktit oli kunnossa. Rimat pysyi myös suht hyvin.



Keskiviikkona aamusta mentiin Inkan ja Erikan kanssa Vaakkoihin tällä kertaa viestitreeneihin. Teemana oli koirakko matkan varrella. Inka vei Rinnan 400 metriin mun jäädessä A-pisteelle. Erika oli Tara-koiransa kanssa puolivälissä. Eka juoksu sujui hyvin, mutta sen jälkeen ei enää sujunutkaan. Lähetin koiran matkaan ja se jäi räksyttämään Erikalle. Erika yritti ajaa koiraa oikeaan suuntaan, mutta se palasi mulle. Uudella lähetyksellä sama. Kun koira käskettiin kaikkialta pois, niin se hävisi metsään. Koiran löydyttyä jatkettin treeniä helpottaen lyhentämällä matkaa 300 metriin. Nyt koira juoksi B-A-B-A, mutta lähtötilanteet Inkan päässä oli vaikeita. Koira ei meinannut lähteä ja vaan vaati saattelua. Ens kerralla helppo motivaatiotreeni ja näitäkin lisää nyt kun tietää näiden olevan ongelmaksi.

Sitten siirryttiin Luukin kentälle. Ammuttiin ensin. Rinna oli makuussa. Oli ok. Sitten tehtiin esteet. A:lla kävelin koiran vierellä ja se suoritti esteen hyvin, myös alastulon. Hypyssä ensin 80-senttinen, sitten metrinen. Molemmat ok. Sitten eteenmeno. Hienosti lähti, mutta maahanmenon teki viiveellä. Seuraamista tein nyt suusta palkaten. Oli hyvää, koira oli rento ja kontaktikin piti.

Tehtiin vielä esineruututreeni kaistaleella. Ekana Rinnalle virittelyksi esineen piilotus ja sen löydyttyä lähetys ruutuun. Rinna teki töitä hyvin, muttei mieltänyt juomapurkkia esineeksi ennen kuin sitä käytiin näyttämässä. Sitä ennen koira ehti tehdä jo tovin jos toisenkin töitä ruudussa eikä meinannut tulla edes kutsusta pois :p Laitettiin vielä sama esine uudestaan ruutuun ja nyt se nousi ongelmitta.


Saran kuvat: Tiia Hämäläinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti