sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Lammastelut

Käytiin tammikuussa tämän vuoden eka lammastelukerta ja nyt helmikuussa jo toinen! DOT on sytytellyt lisää lampaisiin. Tammikuun kerralla Somerolla sillä lähti ihan lapasesta ja sai kovasti käyttää painetta ennen kuin koiran sai kuulolle ja se pysyi keskittymään. Tehdessään töitä se teki oikeasti hyvin töitä. Ja kun lampaista luopuminenkin saatiin kuntoon, niin se pystyi pysähtymään käskystä ja kuuntelemaan "Istu"-käskyä. Tykkään kyllä, että Dot on hyvin työstettävisttä, kun se kestää paljonkin painetta menettämättä työskentelyhaluaan tässä lajissa!

Tänään Pukkilassa oltiin ekaa kertaa ulkona ilman aitoja. Vähän hirvitti :p Onneksi Dot oli nyt paljon kuuliaisempi eikä ylilyöntejä tullut montaa. Sille selvästi vaikeita tilanteita on suunnan vaihto. Nyt saatiin siihen hyvää treeniä koiran menettämättä malttiaan. Toinen vaikeus oli parin lampaan jumiminen. Ne jäi laumasta jälkeen eikä Dotilla ole oikein vielä keinoja saada niitä mukaan. Välillä onnistui nätisti, välillä ei :p Lisää vaan kokemusta koiralle.

Dot pystyi tekemään ongelmitta töitä myös toisen koiran avustaessa sitä. Eikä se myöskään rähjännyt muille koirille lainkaan!

Lammaskaverit. Kuva: Mervi Sahlström

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti