lauantai 25. helmikuuta 2017

Pari muuttujaa

RINNAN tokotreenit on oleet nykyään hirvittävän epäjärjestelmällisiä. Liikkeetkään ei ole edenneet. Takapakkejakin on otettu, mutta onneksi ei hirvittävän paljon mielentilan suhteen. Nykyään treeneissä pidän enemmän koiraa nostattavia asioita esillä (lelut, kapulat). Ne saa vaan olla eikä niillä ole merkitystä. Niistä on tullut tavallista eikä Rinnakaan nosta enää niin pahasti kierroksia niistä. Ennen tuli enemmän tehtyä treeniä siten, että nostattavat esineet oli treenin keskiössä häiriöänä. Nyt ne vaan on merkityksettömiä.

Ohjatussa kiertonoudossa koira on alkanut tehdä mitä sattuu. Se hyppää ja tuo kapulaa, kun pitäisi kiertää merkkiä. Selvästi se ilmoittaa, ettei se vielä osaa liikettä ja treenissä on harpattu eteenpäin liian nopeaan. Vahvistetaan osia vielä lisää siis ja lisätään sitten provosoivia erottelutreenijä.


Tänään treenissä tehtiin ruudun ja tunnarin erottelua. Tätä on tehty joskus aiemminkin, jolloin Rinalla oli vaikeuksia päästä kapularivin yli ruutuun. Nytkin turhan helposti koiralla meni tehtävät sekaisin. Se tunnaririvi on vaan niin vahva signaali Rinnalle toiminnasta. Ongelmaa korostettiin laittamalla hajustettua kapulaa Rinnan kulkulinjalle ruutuun. Viime kertaiseen verrattuna Rinna pääsi nopeammin tästä yli ja oikeasti kuunteli mikä tehtävä oli kyseessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti